Bureaublad weergeven snelkoppeling toevoegen aan de taakbalk

Stefan
Bureaublad weergeven snelkoppeling toevoegen aan de taakbalk

Door rechtsonderin, net naast de datum en tijd te klikken kunt u snel het bureaublad weergeven in Windows 11 of 10. Deze knop is helaas niet goed duidelijk. Het is een klein pictogram en slecht bereikbaar.

Om het bureaublad weergeven via een snelkoppeling makkelijker te maken kunt u ook een snelkoppeling met pictogram toevoegen aan de taakbalk. Op deze manier is er een duidelijke knop, direct in de taakbalk beschikbaar waarmee u met één klik direct alle venster verbergt en het bureaublad weergeeft.

Dit is een productiviteits tip die het werken in Windows wat makkelijker en sneller maakt. Als u dit wilt proberen, dan maakt u een bureaublad weergegeven knop op de taakbalk op de volgende manier.

Bureaublad weergeven snelkoppeling toevoegen aan de taakbalk

Klik met de rechtermuisknop op vrije ruimte op het bureaublad. In het menu klik op “Nieuw” en vervolgens op “Snelkoppeling”.

Nieuwe snelkoppeling aanmaken

In het volgende venster. In het veld “Geef de locatie van het item op” plaatst u onderstaand pad:

explorer.exe shell:::{3080F90D-D7AD-11D9-BD98-0000947B0257}

Klik op volgende.

Geef de locatie van het item op

Geef een herkenbare naam in voor de snelkoppeling, bijvoorbeeld “Bureaublad weergeven”.

Naam voor snelkoppeling

Klik op voltooien.

U ziet nu een snelkoppeling op het bureaublad die u zojuist heeft aangemaakt. Klik erop met de rechtermuisknop, en klik op “eigenschappen” in het menu.

Klik op tabblad “Snelkoppeling” en klik onderin op “Ander pictogram”. In het pad “Zoek in dit bestand naar pictogrammen” kopieert en plakt u onderstaande regel en bevestig met de ENTER toets.

%SystemRoot%\System32\SHELL32.dll

U kunt nu een pictogram kiezen die herkenbaar is voor de bureaublad weergeven snelkoppeling die we hierna in de taakbalk gaan plaatsen. Ik heb een voorbeeld pictogram duidelijk gemaakt in de onderstaande afbeelding die u eventueel kunt gebruiken. Klik op OK om te bevestigen.

Nieuw pictogram instellen voor bureaublad snelkoppeling

Nu u ook het pictogram van de snelkoppeling heeft aangepast is het tijd om de snelkoppeling in de taakbalk te plaatsen.

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling. In Windows 11 klikt u eerst op “meer opties weergeven” en vervolgens op “aan taakbalk vastmaken. In Windows 10 klikt u direct op “aan taakbalk vastmaken”.

Bureaublad weergeven snelkoppeling aan taakbalk vastmaken

U ziet nu dat er een snelkoppeling beschikbaar is op de taakbalk die met één klik direct het bureaublad weergeeft.

Bureaublad weergeven snelkoppeling toevoegen aan de taakbalk

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer handige productiviteits tips:

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

6 reacties
  1. top, de koppeling werkt. Enkel zit er precies wel wat vertraging op na het klikken op de knop voordat effectief het bureaublad wordt weergegeven. Kan ik daar iets aan verbeteren?

  2. Ik heb in Windows10 LibreOffice 7.6.1.2, maar wil terug naar 7.5.7. Daarvoor moet ik eerst 7.6.1.2 verwijderen en dan 7.5.7 installeren. Kan dit doen zonder dat er schade aan mijn documenten ontstaat? Bij voorbaat dank!

    1. Hallo, Ja, u kunt LibreOffice 7.6.1.2 verwijderen en LibreOffice 7.5.7 installeren zonder dat dit schade veroorzaakt aan documenten. LibreOffice slaat documenten op in een aparte map en het verwijderen of bijwerken van de software heeft geen invloed op uw opgeslagen documenten, tenzij u er specifiek voor kiest om de documenten te verwijderen.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *