Installatie apps van elke willekeurige bron toestaan in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan
Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om dit artikel te delen.

Sinds Windows 8 is er een Microsoft Store aanwezig in Windows, zo ook in Windows 11. De installatie van apps zijn tot nu toe alleen beperkt tot apps uit de Microsoft Store.

Om apps te kunnen installeren zonder de Microsoft Store dient u de optie “apps kunnen worden geïnstalleerd van een willekeurige bron, ook losse bestanden” in te schakelen.

Het gaat hier niet om losse installatie bestanden, maar om apps. Net zoals bij Apple en Android worden apps in de Microsoft Store getest. Als de app getest en geschikt is bevonden voor een specifieke Windows-versie, dan verschijnt deze app in de Microsoft Store.

Mocht het zo zijn dat een app is afgekeurd dan kunt u deze app dus niet via de Microsoft Store vinden en ook niet installeren. Door deze optie in te schakelen is het wel mogelijk om deze apps, en losse bestanden te installeren. Dit is hoe het werkt.

Installatie apps van elke willekeurige bron toestaan in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik vervolgens links op “Privacy & Beveiliging”. In de beveiliging opties klik op “voor ontwikkelaars”.

voor ontwikkelaars instellingen in windows 11

Schakel vervolgens de optie “apps kunnen worden geïnstalleerd vanaf een willekeurige bron, inclusief losse bestanden” in.

apps kunnen worden geinstalleerd vanaf een willekeurige bron, inclusief losse bestanden

U krijgt de volgende melding te zien. Accepteer deze melding met “Ja”.

“Door de ontwikkelaarsmodus in te schakelen, inclusief het installeren en uitvoeren van apps van buiten de Microsoft Store, kunnen uw apparaat en uw persoonlijke gegevens worden blootgesteld aan beveiligingsrisico’s of kan uw apparaat beschadigd raken”.

Onderdelen voor ontwikkelaars gebruiken

U heeft nu ontwikkelaarsmodus ingeschakeld en kan nu apps van buiten de Microsoft Store installeren op uw Windows 11 computer.

Lees ook: Apps in de Microsoft Store automatisch of handmatig updaten.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld of de reacties doorlezen.

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook deze PC Tips

Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!