Installatie apps van elke willekeurige bron toestaan in Windows 11

Stefan
Installatie apps van elke willekeurige bron toestaan in Windows 11

Sinds Windows 8 is er een Microsoft Store aanwezig in Windows, zo ook in Windows 11. De installatie van apps zijn tot nu toe alleen beperkt tot apps uit de Microsoft Store.

Om apps te kunnen installeren zonder de Microsoft Store dient u de optie “apps kunnen worden geïnstalleerd van een willekeurige bron, ook losse bestanden” in te schakelen.

Het gaat hier niet om losse installatie bestanden, maar om apps. Net zoals bij Apple en Android worden apps in de Microsoft Store getest. Als de app getest en geschikt is bevonden voor een specifieke Windows-versie, dan verschijnt deze app in de Microsoft Store.

Mocht het zo zijn dat een app is afgekeurd dan kunt u deze app dus niet via de Microsoft Store vinden en ook niet installeren. Door deze optie in te schakelen is het wel mogelijk om deze apps, en losse bestanden te installeren. Dit is hoe het werkt.

Installatie apps van elke willekeurige bron toestaan in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik vervolgens links op “Privacy & Beveiliging”. In de beveiliging opties klik op “voor ontwikkelaars”.

voor ontwikkelaars instellingen in windows 11

Schakel vervolgens de optie “apps kunnen worden geïnstalleerd vanaf een willekeurige bron, inclusief losse bestanden” in.

apps kunnen worden geinstalleerd vanaf een willekeurige bron, inclusief losse bestanden

U krijgt de volgende melding te zien. Accepteer deze melding met “Ja”.

“Door de ontwikkelaarsmodus in te schakelen, inclusief het installeren en uitvoeren van apps van buiten de Microsoft Store, kunnen uw apparaat en uw persoonlijke gegevens worden blootgesteld aan beveiligingsrisico’s of kan uw apparaat beschadigd raken.

Onderdelen voor ontwikkelaars gebruiken

U heeft nu ontwikkelaarsmodus ingeschakeld en kan nu apps van buiten de Microsoft Store installeren op uw Windows 11 computer.

Lees ook: Apps in de Microsoft Store automatisch of handmatig updaten.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

7 reacties
 1. Zelfde probleem als hierboven. Wil de PrivadoVPN app installeren, maar ms staat dit niet toe. Bij Ontwikkelaarsmodus inschakelen heb ik de optie aangezet en zelfs mijn laptop opnieuw opgestart. Als ik de app wil installeren komt hetzelfde venster van microsoft met dezelfde mededeling.
  Mijn laptop werkt met windows 11 home.
  Enig idee voor oplossing?

  1. Hallo, ik vermoed “S mode”. Lees hier meer: https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/veelgestelde-vragen-over-windows-10-en-windows-11-in-s-modus-851057d6-1ee9-b9e5-c30b-93baebeebc85
   Ook S-mode is er in Windows 11 Home, om verwarring te voorkomen.
   Lees hier hoe u S mode uitschakelt, let op; dit is permanent: https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/s-modus-uitschakelen-in-windows-4f56d9be-99ec-6983-119f-031bfb28a307
   Succes!

 2. Hoi,
  bij mij hetzelfde, alle stappen gedaan, maar kan alleen uit microsoft store installeren.
  Ook bij apps – geavanceerde app instellingen-kiezen waar u apps wilt downloaden / staat geen optie om dit daadwerkelijk te doen. Het is een Asus laptop met windows 11. ben benieuwd naar een oplossing 🙂

  1. Hallo, ik vermoed dat u Windows 11 S mode heeft geïnstalleerd op uw ASUS laptop. Een “S mode” installatie is niet terug te zetten naar een normale Windows 11 versie zonder eerst alles te verwijderen en vanaf USB opnieuw te installeren. In S mode kunt u bijvoorbeeld alleen apps installeren vanaf de Microsoft Store. Er is in S mode geen optie om zelf apps te installeren via installatieprogramma’s e.d. Over het algemeen worden laptops met S mode zo gekocht. Hier leest u meer:
   https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/veelgestelde-vragen-over-windows-10-en-windows-11-in-s-modus-851057d6-1ee9-b9e5-c30b-93baebeebc85

   Als u niet weet hoe u de normale versie kunt installeren zonder alles te verwijderen via USB, dan kunt u deze handleiding gebruiken:
   https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/windows-11-installeren-vanaf-usb/

   Succes!

 3. Goedemiddag,
  Ik heb bovenstaande stappen gevolgd om alle apps te kunnen downloaden op mijn windows, maar hij geeft nog steeds aan dat het beveiligd is. Heeft u enig idee waar dit nog aan zou kunnen liggen en wat ik verder nog zou kunnen doen?
  Groet,
  Carmen

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *