Installatie apps van elke willekeurige bron toestaan in Windows 11

Stefan
Installatie apps van elke willekeurige bron toestaan in Windows 11

Sinds Windows 8 is er een Microsoft Store aanwezig in Windows, zo ook in Windows 11. De installatie van apps zijn tot nu toe alleen beperkt tot apps uit de Microsoft Store.

Om apps te kunnen installeren zonder de Microsoft Store dient u de optie “apps kunnen worden geïnstalleerd van een willekeurige bron, ook losse bestanden” in te schakelen.

Het gaat hier niet om losse installatie bestanden, maar om apps. Net zoals bij Apple en Android worden apps in de Microsoft Store getest. Als de app getest en geschikt is bevonden voor een specifieke Windows-versie, dan verschijnt deze app in de Microsoft Store.

Mocht het zo zijn dat een app is afgekeurd dan kunt u deze app dus niet via de Microsoft Store vinden en ook niet installeren. Door deze optie in te schakelen is het wel mogelijk om deze apps, en losse bestanden te installeren. Dit is hoe het werkt.

Installatie apps van elke willekeurige bron toestaan in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik vervolgens links op “Privacy & Beveiliging”. In de beveiliging opties klik op “voor ontwikkelaars”.

voor ontwikkelaars instellingen in windows 11

Schakel vervolgens de optie “apps kunnen worden geïnstalleerd vanaf een willekeurige bron, inclusief losse bestanden” in.

apps kunnen worden geinstalleerd vanaf een willekeurige bron, inclusief losse bestanden

U krijgt de volgende melding te zien. Accepteer deze melding met “Ja”.

“Door de ontwikkelaarsmodus in te schakelen, inclusief het installeren en uitvoeren van apps van buiten de Microsoft Store, kunnen uw apparaat en uw persoonlijke gegevens worden blootgesteld aan beveiligingsrisico’s of kan uw apparaat beschadigd raken.

Onderdelen voor ontwikkelaars gebruiken

U heeft nu ontwikkelaarsmodus ingeschakeld en kan nu apps van buiten de Microsoft Store installeren op uw Windows 11 computer.

Lees ook: Apps in de Microsoft Store automatisch of handmatig updaten.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Total
0
Shares
0 Share
0 Tweet
0 Pin it
0 Share
0 Share

Geholpen? Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.
5 reacties
 1. Hoi,
  bij mij hetzelfde, alle stappen gedaan, maar kan alleen uit microsoft store installeren.
  Ook bij apps – geavanceerde app instellingen-kiezen waar u apps wilt downloaden / staat geen optie om dit daadwerkelijk te doen. Het is een Asus laptop met windows 11. ben benieuwd naar een oplossing 🙂

  1. Hallo, ik vermoed dat u Windows 11 S mode heeft geïnstalleerd op uw ASUS laptop. Een “S mode” installatie is niet terug te zetten naar een normale Windows 11 versie zonder eerst alles te verwijderen en vanaf USB opnieuw te installeren. In S mode kunt u bijvoorbeeld alleen apps installeren vanaf de Microsoft Store. Er is in S mode geen optie om zelf apps te installeren via installatieprogramma’s e.d. Over het algemeen worden laptops met S mode zo gekocht. Hier leest u meer:
   https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/veelgestelde-vragen-over-windows-10-en-windows-11-in-s-modus-851057d6-1ee9-b9e5-c30b-93baebeebc85

   Als u niet weet hoe u de normale versie kunt installeren zonder alles te verwijderen via USB, dan kunt u deze handleiding gebruiken:
   https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/windows-11-installeren-vanaf-usb/

   Succes!

 2. Goedemiddag,
  Ik heb bovenstaande stappen gevolgd om alle apps te kunnen downloaden op mijn windows, maar hij geeft nog steeds aan dat het beveiligd is. Heeft u enig idee waar dit nog aan zou kunnen liggen en wat ik verder nog zou kunnen doen?
  Groet,
  Carmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen