Windows 10 ISO bestand downloaden

Stefan
Windows 10 ISO bestand downloaden

Windows 11 is misschien wel de nieuwste versie van het Windows-besturingssysteem, maar als u nog steeds gebruikmaakt van Windows 10 en u moet het besturingssysteem opnieuw installeren (“schone installatie”) of u wilt het voor de eerste keer installeren of upgraden op een oudere pc, dan heeft u een ISO-bestand van Windows 10 nodig.

Het gebruik van het Windows 10 ISO-bestand is in beide gevallen de beste methode om Windows 10 te installeren. Het ISO-bestand is een complete kopie van een Windows-installatieschijf, opgeslagen in een enkel bestand. Deze benadering is bijzonder nuttig wanneer u geen fysieke kopie van Windows 10 heeft of wanneer u een schone installatie moet uitvoeren om uw systeem te vernieuwen of problemen op te lossen.

Gelukkig is het mogelijk om het Windows 10 ISO-bestand gratis te downloaden. Dit kan eenvoudig via de officiële website van Microsoft, waar u de nieuwste versie van het bestand kunt vinden. Hier is een stap-voor-stap handleiding over hoe u dit bestand gratis kunt downloaden en hoe u vervolgens met het ISO-bestand Windows 10 op uw pc kunt installeren. Dit proces omvat het downloaden van het bestand, het voorbereiden van een geschikt opslagmedium zoals een USB-stick of DVD, en het volgen van de installatie-instructies om een vlotte overgang naar Windows 10 te garanderen.

Windows 10 ISO bestand downloaden

Er zijn verschillende manieren om het Windows 10 ISO bestand te downloaden. Alle manieren die enigszins handig kunnen zijn licht ik toe in dit artikel.

Windows 10 ISO direct downloaden via Microsoft

Het is op dit moment niet meer mogelijk om het ISO bestand voor Windows 10 direct te downloaden van de Microsoft website. Tenminsten, niet als u Windows gebruikt. Er wordt geadviseerd om hiervoor de installatie-assistent te gebruiken. Wanneer u nog steeds het ISO bestand nodig heeft, is het alsnog via een omweg te downloaden. Dit is hoe.

Om te beginnen opent u uw browser. Ik adviseer om Google Chrome te gebruiken of Microsoft Edge. Installeer vervolgens de volgende browser extensie: User Agent Switcher. Stel de browser extensie in op “Safari” > “Safari (Mac) 7”.

User agent wijzigen

Open nu in dezelfde browser de Microsoft pagina om de Windows 10 ISO te downloaden. Selecteer de gewenste ISO en klik op “Bevestig”.

Windows 10 ISO direct downloaden via Microsoft

Volg de stappen om het Windows 10 ISO bestand alsnog te kunnen downloaden via de officiële Microsoft website.

Windows 10 ISO downloaden

Let op: Vergeet niet de user agent weer terug te zetten of de browser extensie te verwijderen uit uw browser.

Windows 10 ISO direct downloaden via Rufus

Een andere aanbevolen manier om het ISO bestand van Windows 10 naar uw computer te downloaden is via Rufus.

Rufus is een gratis, open-source softwareprogramma voor Windows waarmee u bootable USB-drives kunnen creëren. Het is vooral handig voor situaties waarin u een besturingssysteem moet installeren vanaf een USB-drive, bijvoorbeeld bij het installeren van Windows 10. Het kan echter ook gebruikt worden om ISO bestanden direct naar uw computer te downloaden. Dit is hoe het werkt.

Download Rufus naar uw computer. Wijzig rechtsbovenin “Selecteren” naar “Downloaden” en klik op de “Downloaden” knop.

Rufus downloaden

Selecteer de gewenste Windows 10 versie en klik op “doorgaan.

Windows 10 ISO direct downloaden via Rufus

Als laatste stap schakelt u de optie “Downloaden via de browser” in. Hierna gaat Rufus de laatste versie van het Windows 10  ISO bestand downloaden naar uw computer via de standaard browser.

ISO image downloaden van Windows 10

Dit ISO bestand kunt u vervolgens gebruiken om Windows 10 mee te installeren via bijvoorbeeld Rufus op USB. Deze USB kunt dan weer gebruiken om Windows 10 schoon mee te installeren op een computer.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *