Windows 11 of Windows 10 computer op afstand vergrendelen

Stefan
Windows 11 of Windows 10 computer op afstand vergrendelen

Als u gebruik maakt van een Microsoft-account, dan worden alle apparaten waar u ooit mee bent ingelogd toevoegt aan uw Microsoft-account apparaat instellingen.

U kunt een apparaat dan beheren via deze online instellingen. Zo kunt u ook de computer op afstand vergrendelen. Het vergrendelen van een PC op afstand helpt u met het beveiligen van uw PC.

Mocht u ooit vergeten zijn uw PC te vergrendelen dan kunt u de PC alsnog vergrendelen door eerst in te loggen op uw Microsoft-account via de browser, de computer te selecteren en een bericht te tonen aan de actieve gebruiker alvorens u de PC op afstand vergrendeld.

Windows 11 of Windows 10 computer op afstand vergrendelen

Om te beginnen logt u in op uw Microsoft-account gegevens via de volgende link: https://account.microsoft.com/devices/

In de sectie “Apparaten” zoek het apparaat wat u op afstand wilt vergrendelen in de lijst. Klik vervolgens op de “Details weergeven” link om de apparaat gegevens te openen.

Apparaat weergeven - details selecteren

Klik bovenin op de link “Mijn apparaat zoeken“.

Mijn apparaat zoeken

Klik op de computer die u wilt vergrendelen in de lijst van apparaten. Om het apparaat op afstand te kunnen vergrendelen klikt u op de blauwe “Vergrendelen” knop.

Apparaat op afstand vergrendelen

Alle actieve gebruikers afmelden en lokale gebruikers uitschakelen. Beheerders met machtigingen hebben nog steeds toegang, maar niet-geautoriseerde toegang wordt geblokkeerd. Uw apparaat wordt vergrendeld en locatietraceringsservices worden ingeschakeld.

Geef een bericht in om op de PC dat wordt vergrendeld weer te geven. Klik vervolgens op “Vergrendelen” om te bevestigen.

Apparaat vergrendelen

De PC wordt nu op afstand vergrendelen. De actieve gebruiker ziet het bericht wat u heeft ingegeven. Status update worden verzonden naar het e-mail adres van uw Microsoft-account.

Lees ook
Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

PC op afstand vergrendelen

Ik hoop dat het hiermee is gelukt om de PC op afstand te kunnen vergrendelen. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Windows 11 of Windows 10 computer vergrendelen.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *