Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Tweestapsverificatie toevoegen aan uw Instagram profiel

Instagram tweestapsverificatie, ook bekend als (“2FA”) is een beveiligingsfunctie die een extra beschermingslaag toevoegt aan uw Instagram account.

Wanneer u tweestapsverificatie inschakelt, moet u naast uw wachtwoord een eenmalige code invoeren wanneer u zich aanmeldt bij Instagram. Deze code wordt naar uw mobiele telefoon gestuurd via een sms of gegenereerd door een authenticator app.

Een van de belangrijkste voordelen van tweestapsverificatie is dat het voor iemand veel moeilijker wordt om uw account te kraken. Zelfs als iemand uw wachtwoord kent, kan deze persoon zonder de eenmalige code geen toegang krijgen tot uw account. Dit betekent dat uw account veel veiliger is met tweestapsverificatie ingeschakeld. Ik zou het altijd aanbevelen om in te schakelen.

Een ander voordeel van tweestapsverificatie is dat Instagram u waarschuwt als iemand probeert in te loggen op uw account vanaf een niet herkend apparaat of een locatie. Dit betekent dat als iemand uw Instagram account probeert te kraken dat er door Instagram meteen wordt gewaarschuwd en u actie kunt ondernemen om uw account te beveiligen. Dit is hoe u tweestapsverificatie inschakelt voor uw Instagram profiel.

Tweestapsverificatie inschakelen op uw Instagram profiel

Open de Instagram app of opent de Instagram website. Druk rechtsbovenin op het menu pictogram. In het menu druk op “Instellingen”. Druk vervolgens op “Beveiliging” om de beveiligingsinstellingen te openen.

In de aanmeldbeveiliging drukt u op “tweestapsverificatie”.

Tweestapsverificatie instagram

U kunt nu twee type tweestapsverificatie inschakelen. De eerste is via een verificatie app. Dit is een app die aanmeldcodes kan genereren. Echter, hiervoor is een app vereist, bijvoorbeeld “Apple wachtwoorden”, “Authy”, “Google authenticator”.

U moet dan eerst de app instellen door een geheime sleutel te verstrekken, vaak een QR-code die wordt verstrekt door Instagram waartoe u toegang probeert te krijgen. Eenmaal ingesteld zal de app om de zoveel tijd (bv. om de 30 seconden) een nieuwe code genereren die kan worden gebruikt om in te loggen op bij Instagram. Een code is slechts korte tijd geldig en is uniek voor elke inlogpoging, waardoor het veiliger is dan het gebruik van een vast wachtwoord.

Het tweede type tweestapsverificatie is een SMS code. Hiervoor moet u eerst uw telefoonnummer opgeven. Dit telefoonnummer wordt vervolgens gecontroleerd en er wordt een SMS code verzonden. Elke keer als u wilt inloggen op Instagram ontvangt u een SMS code die u moet ingeven. Na controle van de SMS code wordt u vervolgens bij Instagram aangemeldt.

Kies je beveiligingsmethode

Afhankelijk van het gekozen tweestapsverificatie type volgt u de stappen om tweestapsverificatie in te stellen voor Instagram. Ik hoop u hiermee te hebben geïnformeerd. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Betalingsmethode toevoegen aan instagram.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!