Windows Defender Antivirus in of uitschakelen in Windows 10

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows Defender Antivirus komt als Microsoft’s alternatief voor een antivirus applicatie. Daarbij doet Windows Defender het vrij goed. Windows Defender beschermt uw Windows 10 PC tegen virussen, ongewenste software, ransomware en adware.

Windows Defender is eigenlijk altijd up-to-date omdat Windows 10 zelf de updates download en installeert terwijl de gebruiker de computer gebruikt voor alledaagse dingen zoals b.v. werken en gamen. Dit is allemaal geen probleem voor Windows Defender.

In Windows 10 is zowel Windows Defender Antivirus als Windows Firewall samengevat als Windows Defender Security Center. Windows Defender Security Center fungeert als een controle paneel waar de gebruiker verschillende instellingen kan wijzigen m.b.t. de Windows Defender Antivirus en Windows Firewall onderdelen.

Als u om wat voor reden dan ook de Windows Defender Antivirus bescherming volledig wilt uitschakelen kunt u dat via het Windows Defender Security Center doen. Echter, als er toch een bestand wordt gevonden dat als virus is gemarkeerd, schakelt de Windows Defender Antivirus toch in, en dat terwijl alle opties in de Windows Defender Security Center uit staan.

In het onderstaand voorbeeld ziet u hoe Windows 10 zo goed mogelijk is beschermd en alle modules zoals de Windows Defender Antivirus en Windows Firewall zijn ingeschakeld.

windows defender security center

Om de virusbescherming in Windows 10 volledig uit te schakelen zou u normaliter doorklikken op Virus- en bedreigingsbeveiliging en daar alle opties de-selecteren om de Antivirus module uit te schakelen. Echter, u krijgt dan steeds bericht dat de module is uitgeschakeld is, en dat kan om wat voor reden dan ook als vervelend worden ervaren. Er is een snellere effectievere manier.

Koop Antivirus software veilig online via Bol.com

Windows Defender Antivirus in- of uitschakelen in Windows 10

gpedit windows 10

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop in Windows 10 en Selecteer Uitvoeren.

windows defender antivirus gpedit

In het venster Uitvoeren typt u gpedit.msc klik door op OK

windows defender antivirus uitschakelen

Er opent zich nu een groepsbeleid editor. U dient hiervoor wel Administrator rechten te hebben op de computer waar u de Windows 10 Antivirus op wilt in- of uitschakelen.

Links bij Computer configuratie gaat u naar Beheerssjablonen > Windows Onderdelen > Windows Defender Antvirus

windows 10 antivirus uitschakelen

Er openen instellingen onder de optie Windows Defender Antivirus, dubbelklik op Windows Defender Antivirus uitschakelen.
Deze optie staat standaard op Niet configureert.

windows defender uitschakelen

Als u ervoor kiest om de Windows Defender Antivirus module tijdelijk of voor altijd uit te schakelen, dan zet u Inschakelen aan.

Dit geldt voor alle gebruikers. Als u de Windows Defender Antivirus module echter geforceerd voor alle gebruikers wilt inschakelen, dan selecteert u uitschakelen. Als u niet configureert laat staan is het aan de Administrator zelf de keus om via het Windows Defender Security Center zelf de keus te maken.

Als u via deze manier de Windows Defender Antivirus module in Windows 10 in- of uitschakelt ontvangt u geen meldingen van het Windows Control Center.

Antivirus software is cruciaal op uw computer. Koop Antivirus op Amazon.

Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

11 REACTIES

  1. ik kijk veel online naar gratis streamers en bij sommige krijg je natuurlijk veel te maken met popups en nu zit iedere keer McAfree webAvisor ik kan het niet wegkrijgen kan het niet blockkeren met mijn adblock. kan het ook niet verwijderen want ik vind het nergens terug op mijn computer?

  2. Hallo Stefan, ook ik krijg het niet voor elkaar, beide bestanden geprobeerd, echter krijg ik niet de opties beheersjablonen. hoe krijg ik dit programma dan volledig uit en weg?

    • Welke Windows versie gebruikt u? Windows 10 Home, of Windows 10 Pro? Andere…Dit kun u controleren door een command-prompt te openen en in command-prompt “winver” te typen. U kunt ook met een rechtermuis klik op “Deze computer” en Eigenschappen selecteren uit het content-menu.

  3. Heel leuk en aardig, maar gpedit.msc wordt niet herkend.
    Dat is nou windows 10 voor je…
    Als ze windows 7 eruit willen drukken, moeten ze toch wel de vele falen uit 10 halen.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓