More
  Startpagina Handige tips Backup maken in Windows 10 en Windows 8.1

  Backup maken in Windows 10 en Windows 8.1

  Een backup van uw PC is cruciaal. Het zorgt ervoor dat u bij problemen altijd terug kan naar een specifieke backup. Windows 8.1 en Windows 10 maken het gelukkig zeer makkelijk om een backup te maken van het volledige besturingssysteem. Deze backup bevat de volledige installatie van het besturingssysteem, instellingen, desktop programma’s, Windows apps, en al uw persoonlijke bestanden.

  Deze volledige backup kunt u opslaan op een intern of extern media apparaat, bijvoorbeeld een externe harddisk of een usb opslag medium.

  Een volledige backup van Windows 10 en Windows 8.1 biedt natuurlijk het grote voordeel dat je bij software matige problemen een backup kunt gebruiken. Het nadeel is dat je niet kunt kiezen om individuele bestanden te herstellen.

  Het is bedoeld om alles te herstellen, beetje bij beetje op dezelfde (of vervanging) van de harde schijf. Wat je wel kunt doen is door de backup handmatig bestanden selecteren en terugzetten, maar dit kan niet via de ingebouwd herstel functie in Windows.

  De volgende instructies zijn om een back-up te maken in Windows 10, maar deze stappen werken ook perfect in Windows 8.1.

  Backup maken in Windows 10 en Windows 8.1

  • Selecteer met de rechtermuisknop de Start knop.
  • Selecteer Configuratiescherm
  • Selecteer Back-up maken en terugzetten (Windows 7)

  backup-maken-windows-10-8-1-stap1

  • Selecteer Backup instellen
  • Selecteer de locatie voor uw backup, let op het medium moet NTFS geformatteerd zijn.
  • De backup word nu gemaakt. Dit kan 20 minuten tot 2 uur duren, afhankelijk van het aantal bestanden.

  backup-maken-windows-10-8-1-stap2

  Na dat de taak voltooid is, vergeet niet om de harde schijf of het USB medium op een veilige plaats te houden.

  Vragen kunt u stellen onderaan de instructie.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...