More
  Startpagina Handige tips Bestanden terughalen via iCloud, foto's en meer

  Bestanden terughalen via iCloud, foto’s en meer

  De cloud (iCloud) fungeert als een opslagplaats voor bestanden op meerdere Apple apparaten. Voor bepaalde categorieën behoudt het ook een back-up van bestanden die u verwijdert of bijwerkt. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe u gegevens zoals foto’s, bestanden, contacten, agenda’s, herinneringen en bladwijzers kunt terugzetten als u gebruik maakt van iCloud Sync of iCloud Drive op een Mac, iPhone of iPad.

  Bestanden terughalen via iCloud

  Foto’s terughalen via iCloud

  Foto bestanden worden in een map bewaard voordat ze definitief worden verwijderd van uw Apple iCloud. Op uw iPhone of iPad opent de Foto’s applicatie. Klik op Albums en navigeer naar beneden u ziet nu een album genaamd: Recent verwijderd. Klik erop om te zien welke foto’s u nog kunt terughalen via de Foto’s applicatie.

  foto terughalen via icloud

  Op uw Mac computer gaat u naar iCloud.com logt u in met uw Apple ID en klikt u op Foto’s. In het linker menu ziet u recent verwijderd staan, klik erop om te zien of er nog foto’s zijn die u terug kunt halen. Het terughalen van foto’s kan als de foto’s niet langer dan 30 dagen in de recent verwijderd map staan.

  icloud fotos terughalen

  Bestanden, contacten, agenda en bladwijzers herstellen met iCloud

  U kunt ook recent verwijderde bestanden, contacten, agenda item’s en gesloten bladwijzers herstellen via iCloud. Dit kan alleen als de items zijn verwijderd door het iCloud ID (Apple ID) waarmee is ingelogd op iCloud.com.

  Log in via iCloud.com met uw Apple ID. Klik op Accountinstellingen om door te gaan.

  icloud instellingen

  Navigeer naar beneden en klik op de Geavanceerde iCloud instellingen.

  geavanceerde icloud instellingen

  U heeft nu de opties om bestanden te herstellen, contacten te herstellen, agenda’s en herinneringen te herstellen en bladwijzers te herstellen. Als u bestanden hersteld worden deze verplaatst naar de iCloud drive. Ik raad u aan om per soort bestanden te lezen waar deze bestanden worden terug gezet, ook als u bijvoorbeeld een contact of agenda terugplaatst worden deze per archief teruggeplaatst en overschrijven ze uw huidige contacten en agenda.

  bestanden herstellen icloud

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen.

  Aanbevolen: Lees hier hoe u uw Mac sneller kunt maken.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...

  Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  De meeste Mac computers hebben een ingebouwde camera. Alleen de Mac Pro en Mac mini hebben geen ingebouwde camera. In sommige gevallen werkt de ingebouwde...

  Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x