Bestanden terughalen via iCloud, foto’s en meer

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

De cloud (iCloud) fungeert als een opslagplaats voor bestanden op meerdere Apple apparaten. Voor bepaalde categorieën behoudt het ook een back-up van bestanden die u verwijdert of bijwerkt. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe u gegevens zoals foto’s, bestanden, contacten, agenda’s, herinneringen en bladwijzers kunt terugzetten als u gebruik maakt van iCloud Sync of iCloud Drive op een Mac, iPhone of iPad.

Bestanden terughalen via iCloud

Foto’s terughalen via iCloud

Foto bestanden worden in een map bewaard voordat ze definitief worden verwijderd van uw Apple iCloud. Op uw iPhone of iPad opent de Foto’s applicatie. Klik op Albums en navigeer naar beneden u ziet nu een album genaamd: Recent verwijderd. Klik erop om te zien welke foto’s u nog kunt terughalen via de Foto’s applicatie.

foto terughalen via icloud

Op uw Mac computer gaat u naar iCloud.com logt u in met uw Apple ID en klikt u op Foto’s. In het linker menu ziet u recent verwijderd staan, klik erop om te zien of er nog foto’s zijn die u terug kunt halen. Het terughalen van foto’s kan als de foto’s niet langer dan 30 dagen in de recent verwijderd map staan.

icloud fotos terughalen

Bestanden, contacten, agenda en bladwijzers herstellen met iCloud

U kunt ook recent verwijderde bestanden, contacten, agenda item’s en gesloten bladwijzers herstellen via iCloud. Dit kan alleen als de items zijn verwijderd door het iCloud ID (Apple ID) waarmee is ingelogd op iCloud.com.

Log in via iCloud.com met uw Apple ID. Klik op Accountinstellingen om door te gaan.

icloud instellingen

Navigeer naar beneden en klik op de Geavanceerde iCloud instellingen.

geavanceerde icloud instellingen

U heeft nu de opties om bestanden te herstellen, contacten te herstellen, agenda’s en herinneringen te herstellen en bladwijzers te herstellen. Als u bestanden hersteld worden deze verplaatst naar de iCloud drive. Ik raad u aan om per soort bestanden te lezen waar deze bestanden worden terug gezet, ook als u bijvoorbeeld een contact of agenda terugplaatst worden deze per archief teruggeplaatst en overschrijven ze uw huidige contacten en agenda.

bestanden herstellen icloud

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen.

Aanbevolen: Lees hier hoe u uw Mac sneller kunt maken.

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld.

Mijn computer hulp is gratis maar zonder garanties.

370 Artikelen242 REACTIES

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
peter

HI,
kunt u mij helpen

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
2
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x