Bing verwijderen uit Internet Explorer (Startpagina herstellen)

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

U wenst een andere zoekmachine of startpagina. Hoogstwaarschijnlijk is Microsoft Bing nu ingesteld als standaard zoekmachine en- of MSN.com als startpagina.

Het is relatief simpel om BING om te zetten in een andere zoekmachine of startpagina. Microsoft heeft natuurlijk het liefst dat U BING blijft gebruiken, maar wij Europeanen zijn meer gezind op Google.

Persoonlijk vind ik Google ook makkelijk in gebruik en ziet het er simpeler uit dan de drukke startpagina van BING, maar goed dit is persoonlijk.

Let op: Indien u nog Internet Explorer gebruikt dan raad ik u aan om Google Chrome of Firefox te gebruiken. Internet Explorer wordt niet meer door Microsoft ondersteund!

Bing verwijderen uit Internet Explorer (Startpagina herstellen)

Bing verwijderen en Google instellen als standaard zoekmachine

Om Google in te stellen als standaard zoekmachine en BING te verwijderen gaat u naar de volgende website: https://www.microsoft.com/nl-nl/iegallery

Selecteer daar Google uit de lijst en klik op “Toevoegen aan Internet Explorer

Bing verwijderen Internet Explorer

Bij de vraag of u de zoekmachine Google als standaard zoekmachine in wilt stellen. Klik op Toevoegen.

Google zoekmachine toevoegen aan internet explorer

Google is nu U standaard zoekmachine, maar nog niet U standaard startpagina. Ga naar het tandwiel icoon rechtsboven in Internet Explorer. Selecteer Internetopties uit het menu.

google-instellen-als-standaard-startpagina-en-bing-verwijderen

Ga naar tabblad Algemeen. Vul bij Startpagina U gewenste zoekmachine in – https://www.google.nl/ bijvoorbeeld. Bevestig met OK.

startpagina-vervangen-door-google-en-bing-verwijderen

Als laatste stap gaan we Bing verwijderen uit de zoekbalk in Internet Explorer en vervangen voor Google.

Klik op het pijltje icoon bij Stap 1 volgens de onderstaande afbeelding. Klik op het Google icoon Stap 2. In de zoekbalk van Internet Explorer.

zoekmachine bing verwijderen uit internet explorer

U heeft nu met succes Bing verwijderd uit Internet Explorer.

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook ­čÖé

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

8 REACTIES

  1. Aanvulling op mijn vorige reactie die ik nu niet op scherm krijg: als ik IE aanklik in de statusbalk opent zich een Google pagina, maar elk ‘Nieuw tabblad’ is er eentje van Bing.

    • Hallo Suus,
      als ik het goed begrijp gebruikt u IE (Internet Explorer)? Is hier een specifieke reden voor? Anders raad ik met klem aan om Microsoft Edge te gebruiken. Internet Explorer wordt door Microsoft amper nog ondersteunt en bevat teveel problematiek om erger te voorkomen.
      Dit is niet de oplossing voor uw probleem met Bing, maar IE is vooralsnog ook geen optie meer, helaas.

  2. Beste, Ik heb al driemaal uitgevoerd wat hierboven en elders beschreven staat maar telkens als ik Google als standaardzoekmachine wil instellen verschijnt op de regel boven http://www.google.be die van Bing. Ik krijg die verwenste Bing niet weg. Ik deed net daarvoor wel een (ik weet niet meer hoe het genoemd werd, soort ‘herstel’) van IE omdat die de laatste tijd soms vastliep. Als ik ‘toevoegen aan IE’ aanklik op https://www.microsoft.com/nl-nl/iegallery verschijnt het bericht ‘Deze zoekmachine is al ge├»nstalleerd’ en krijg ik dus niet de keuze ‘Als standaard zoekmachine instellen’. Ik dacht: Google verwijderen uit ‘programma’s en onderdelen in configuratiescherm in opnieuw installeren, maar vind dat daar niet. Weet u een oplossing?

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina Ôćô