Bing verwijderen uit Internet Explorer (Startpagina herstellen)

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

U wenst een andere zoekmachine of startpagina. Hoogstwaarschijnlijk is Microsoft Bing nu ingesteld als standaard zoekmachine en- of MSN.com als startpagina.

Het is relatief simpel om BING om te zetten in een andere zoekmachine of startpagina. Microsoft heeft natuurlijk het liefst dat U BING blijft gebruiken, maar wij Europeanen zijn meer gezind op Google.

Persoonlijk vind ik Google ook makkelijk in gebruik en ziet het er simpeler uit dan de drukke startpagina van BING, maar goed dit is persoonlijk.

Let op: Indien u nog Internet Explorer gebruikt dan raad ik u aan om Google Chrome of Firefox te gebruiken. Internet Explorer wordt niet meer door Microsoft ondersteund!

Bing verwijderen uit Internet Explorer (Startpagina herstellen)

Bing verwijderen en Google instellen als standaard zoekmachine

Om Google in te stellen als standaard zoekmachine en BING te verwijderen gaat u naar de volgende website: https://www.microsoft.com/nl-nl/iegallery

Selecteer daar Google uit de lijst en klik op “Toevoegen aan Internet Explorer

Bing verwijderen Internet Explorer

Bij de vraag of u de zoekmachine Google als standaard zoekmachine in wilt stellen. Klik op Toevoegen.

Google zoekmachine toevoegen aan internet explorer

Google is nu U standaard zoekmachine, maar nog niet U standaard startpagina. Ga naar het tandwiel icoon rechtsboven in Internet Explorer. Selecteer Internetopties uit het menu.

google-instellen-als-standaard-startpagina-en-bing-verwijderen

Ga naar tabblad Algemeen. Vul bij Startpagina U gewenste zoekmachine in – https://www.google.nl/ bijvoorbeeld. Bevestig met OK.

startpagina-vervangen-door-google-en-bing-verwijderen

Als laatste stap gaan we Bing verwijderen uit de zoekbalk in Internet Explorer en vervangen voor Google.

Klik op het pijltje icoon bij Stap 1 volgens de onderstaande afbeelding. Klik op het Google icoon Stap 2. In de zoekbalk van Internet Explorer.

zoekmachine bing verwijderen uit internet explorer

U heeft nu met succes Bing verwijderd uit Internet Explorer.

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

455 Artikelen298 REACTIES

8 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johann Lanza

Ik wil de zoekmachine Bing verwijderen voor Google chrome hoe doe ik dat

Vriendelijke groet.

Suus Kuppens

Beste, Ik heb al driemaal uitgevoerd wat hierboven en elders beschreven staat maar telkens als ik Google als standaardzoekmachine wil instellen verschijnt op de regel boven http://www.google.be die van Bing. Ik krijg die verwenste Bing niet weg. Ik deed net daarvoor wel een (ik weet niet meer hoe het genoemd werd, soort ‘herstel’) van IE omdat die de laatste tijd soms vastliep. Als ik ‘toevoegen aan IE’ aanklik op https://www.microsoft.com/nl-nl/iegallery verschijnt het bericht ‘Deze zoekmachine is al geïnstalleerd’ en krijg ik dus niet de keuze ‘Als standaard zoekmachine instellen’. Ik dacht: Google verwijderen uit ‘programma’s en onderdelen in configuratiescherm in… Lees verder »

Suus Kuppens

Aanvulling op mijn vorige reactie die ik nu niet op scherm krijg: als ik IE aanklik in de statusbalk opent zich een Google pagina, maar elk ‘Nieuw tabblad’ is er eentje van Bing.

s. Kuppens

Beste Stefan,
Bedankt voor het advies. Ik zal IE opgeven.

adrie lips

Nou ik krijg het er niet uit hoor!!!!!!!

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
ComputerComputer
8
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x