Hoeveel vrije schijfruimte heeft mijn Chromebook?

Stefan
Hoeveel vrije schijfruimte heeft mijn Chromebook?

Schijfruimte, ook bekend als opslagbeheer in ChromeOS, is de hoeveelheid schijfruimte die op uw Chromebook beschikbaar is om bestanden, apps en besturingssysteemsoftware op te slaan.

Het is noodzakelijk om uw schijfruimte gebruik bij te houden om ervoor te zorgen dat uw Chromebook soepel werkt en om te voorkomen dat u schijfruimte tekort krijgt.

Als u merkt dat uw Chromebook te weinig schijfruimte heeft, kunt u verschillende dingen doen om schijfruimte vrij te maken.

U kunt onnodige bestanden en apps verwijderen, uw browsergeschiedenis en cache wissen of bestanden verplaatsen naar een extern opslagapparaat. Daarnaast kunt u cloudgebaseerde opslag gebruiken om uw bestanden op afstand op te slaan, waardoor u schijfruimte vrijmaakt op uw Chromebook.

Dit is hoe u de schijfruimte controleert op uw Chromebook.

Hoeveel vrije schijfruimte heeft mijn Chromebook?

Om te beginnen opent u de instellingen op uw Chromebook. Klik links onderin op het menu pictogram. In het menu klik op “Instellingen”.

Chromebook instellingen openen

In de instellingen van uw Chromebook klikt u links in het menu op “Apparaat”. Klik vervolgens op “Opslagbeheer”.

Opslagbeheer in apparaatinstellingen

Bovenin ziet u de schijfruimte “in gebruik” en “beschikbaar”. In beschikbaar ziet u de hoeveelheid schijfruimte dat er vrij is op uw Chromebook.

Ook ziet u onderin hoeveel data er wordt verbruikt door “mijn bestanden”, de “browsegeschiedenis”, “apps en extensies” en het systeem. De bestanden in systeem kunt u niet wissen.

Beschikbare schijfruimte in Chromebook

Als u schijfruimte wilt vrijmaken op uw Chromebook, dan raad ik aan om te beginnen bij de “apps en extensies”. Dit type opslag neemt de meeste schijfruimte in beslag.

Klik op “Apps en instellingen”.

Apps en instellingen

In de apps zoekt u naar apps die u niet meer gebruikt, heel weinig gebruikt of hele grote apps. Klik vervolgens rechts naast de app op het pijltje om details te openen van deze app.

App verwijderen Chromebook

U kunt deze app verwijderen door op de knop “Installatie ongedaan maken” te klikken.

Installatie ongedaan maken Chromebook

Klik nogmaals op de knop “Installatie ongedaan maken” om te bevestigen. Houdt er rekening mee dat de gegevens die zijn gekoppeld aan deze app, worden verwijderd van dit apparaat.

App verwijderen Chromebook

Dit doet u vervolgens nogmaals voor de apps die u wilt verwijderen. Controleer hierna de extensies en wis eventueel uw browsegegevens. U heeft nu gecontroleerd hoeveel schijfruimte er nog vrij is op uw Chromebook evenals wat schijfruimte vrijgemaakt.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *