More
  Startpagina Handige tips Handleiding: Dubbele bestanden verwijderen van Mac OS - PC-Tips.info

  Handleiding: Dubbele bestanden verwijderen van Mac OS – PC-Tips.info

  Dubbele bestanden verwijderen van uw Mac, vooral iTunes is hiervoor verantwoordelijk. Als u muziek bestanden in iTunes importeert dan komt het geregeld voor dat deze bestanden op meerdere plaatsen terug te vinden zijn. Echter, ook andere software zorgt voor duplicaten.

  Door het opschonen van uw Mac kan uw Mac aanzienlijk veel schijfruimte besparen. Het is daarom aan te raden om uw Mac OS systeem eens na te lopen op dubbele bestanden, u zult versteld staan hoeveel ruimte u hiermee kunt besparen.

  Handleiding: Dubbele bestanden verwijderen van Mac OS

  Erg handige software om uw Mac op te schonen door dubbele bestanden te verwijderen is Gemini van MacPaw. Deze software is specifiek ontworpen om oude & dubbele bestanden op uw Mac te vinden en waar nodig (na controle) te verwijderen. Gemini 2 ruimt niet meteen alles op, er dient eerst een controle plaats te vinden door de gebruiker, wel zo handig!

  Gemini voor Mac

  Download Gemini voor Mac OS.

  Na dat u Gemini  heeft gedownload voor Mac gaan we Gemini installeren. Dit doet u op de volgende manier, volg onze instructie.

  gemini installeren mac os

  sleep Gemini naar de Applicaties folder van uw Mac. Open daarna Gemini vanuit de Applicatie map.

  gemini openen mac

  Selecteer Gemini uit de lijst van applicaties.

  gemini thuismap scannen mac

  U heeft nu Gemini op uw Mac geopend. Klik op de plus knop, en selecteer Thuismap, klik daarna op de Kies knop.

  gemini mac os duplicaten verwijderen

  U kunt nu beginnen met het zoeken van dubbele (duplicaten) bestanden op uw Mac. Klik op Zoek duplicaten om het zoeken te starten.

  gemini 2 duplicaten zoeken op uw mac

  Als Gemini u vraagt om de iTunes bibliotheek na te lopen op duplicaten, selecteer dan Open om iTunes na te lopen op duplicaten. Hiermee kunt u mogelijk een hoop dubbele bestanden verwijderen. Gemini gaat nu verder met zoeken, dit duurt hooguit 1 minuut.

  gemini duplicaten gevonden mac os

  Als de scan voltooid is krijgt u een venster te zien met de hoeveelheid aan gigabytes of megabytes aan bestanden die als duplicaten zijn geïdentificeerd. Klik op bekijk resultaten om te zien welke bestanden dit precies zijn. Klik na controle door op Slimme opruiming om de dubbele bestanden te verwijderen.

  gemini dubbele bestanden verwijderen van uw mac met slimme opruiming

  u heeft nu met succes een grote hoeveelheid aan dubbele bestanden verwijderd. Zo simpel is het, deze software is geweldig en we raden iedereen aan met een Mac om eens een scan uit te voeren om te zien hoeveel u kunt opruimen van uw Mac.

  Succes!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Han
  Han
  1 dag geleden

  Heel duidelijk dank u wel alleen jammer dat ik hem niet kan afdrukken

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  2
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x