Handleiding: Dubbele bestanden verwijderen van Mac OS – PC-Tips.info

Meeste gelezen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Dubbele bestanden verwijderen van uw Mac, vooral iTunes is hiervoor verantwoordelijk. Als u muziek bestanden in iTunes importeert dan komt het geregeld voor dat deze bestanden op meerdere plaatsen terug te vinden zijn. Echter, ook andere software zorgt voor duplicaten.

Door het opschonen van uw Mac kan uw Mac aanzienlijk veel schijfruimte besparen. Het is daarom aan te raden om uw Mac OS systeem eens na te lopen op dubbele bestanden, u zult versteld staan hoeveel ruimte u hiermee kunt besparen.

Handleiding: Dubbele bestanden verwijderen van Mac OS

Erg handige software om uw Mac op te schonen door dubbele bestanden te verwijderen is Gemini van MacPaw. Deze software is specifiek ontworpen om oude & dubbele bestanden op uw Mac te vinden en waar nodig (na controle) te verwijderen. Gemini 2 ruimt niet meteen alles op, er dient eerst een controle plaats te vinden door de gebruiker, wel zo handig!

Gemini voor Mac

Download Gemini voor Mac OS.

Na dat u Gemini  heeft gedownload voor Mac gaan we Gemini installeren. Dit doet u op de volgende manier, volg onze instructie.

gemini installeren mac os

sleep Gemini naar de Applicaties folder van uw Mac. Open daarna Gemini vanuit de Applicatie map.

gemini openen mac

Selecteer Gemini uit de lijst van applicaties.

gemini thuismap scannen mac

U heeft nu Gemini op uw Mac geopend. Klik op de plus knop, en selecteer Thuismap, klik daarna op de Kies knop.

gemini mac os duplicaten verwijderen

U kunt nu beginnen met het zoeken van dubbele (duplicaten) bestanden op uw Mac. Klik op Zoek duplicaten om het zoeken te starten.

gemini 2 duplicaten zoeken op uw mac

Als Gemini u vraagt om de iTunes bibliotheek na te lopen op duplicaten, selecteer dan Open om iTunes na te lopen op duplicaten. Hiermee kunt u mogelijk een hoop dubbele bestanden verwijderen. Gemini gaat nu verder met zoeken, dit duurt hooguit 1 minuut.

gemini duplicaten gevonden mac os

Als de scan voltooid is krijgt u een venster te zien met de hoeveelheid aan gigabytes of megabytes aan bestanden die als duplicaten zijn geïdentificeerd. Klik op bekijk resultaten om te zien welke bestanden dit precies zijn. Klik na controle door op Slimme opruiming om de dubbele bestanden te verwijderen.

gemini dubbele bestanden verwijderen van uw mac met slimme opruiming

u heeft nu met succes een grote hoeveelheid aan dubbele bestanden verwijderd. Zo simpel is het, deze software is geweldig en we raden iedereen aan met een Mac om eens een scan uit te voeren om te zien hoeveel u kunt opruimen van uw Mac.

Succes!

Aanbevolen voor jou

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

478 Artikelen303 REACTIES

4 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Han

Heel duidelijk dank u wel alleen jammer dat ik hem niet kan afdrukken

steenman

dag. weet u of gemini ALLE bestanden die dubbel zijn verwijdert of laat gemini er 1 staan van de dubbele? en welke dan?

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
4
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x