More
  Startpagina Handige tips Windows 10 Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

  Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

  Dubbele bestanden vinden in een Windows installatie kan veel tijd kosten, deze tijd kunt u beter gebruiken. In dit artikel geef ik u meerdere tips over hoe u dubbele bestanden in Windows kunt vinden en verwijderen.

  Duplicaten van bestanden nemen veel ruimte in, ook als u het idee heeft dat Windows amper duplicaten van bestanden bevat dan heeft u het mis. Niet alleen Windows maar ook veel applicaties maken duplicaten van specifieke bestanden vooral van media bestanden zoals video en audio bestanden.

  Het is daarom aan te raden om periodiek naar dubbele bestanden te zoeken en waar nodig deze duplicaten te verwijderen om ruimte te besparen maar ook om Windows sneller te maken.

  Dubbele bestanden verwijderen

  CCleaner gratis voor thuisgebruik

  Een handige applicatie die de meeste computers (mogelijk) wel kennen is CCleaner. CCleaner is een handige applicatie om tijdelijke bestanden e.d. mee op te ruimen, maar CCleaner bevat ook functionaliteit om duplicaten op te sporen en te verwijderen in Windows.

  Download CCleaner en installeer CCleaner. Zorg ervoor dat u het installatie proces doorleest en derde partij applicaties afwijst!

  CCleaner duplicaten verwijderen

  Klik links in het menu op Extra en open de Duplicaten opsporen functionaliteit. Wijzig de instellingen klik op Zoeken, verwijder de duplicaten waar nodig.

  Duplicate Cleaner

  Duplicate Cleaner is extreem eenvoudig en heeft ondersteuning voor de Nederlandse taal. Duplicate Cleaner heeft krachtige functies om dubbele bestanden te verwijderen.

  Download Duplicate Cleaner en installeer door het standaard installatie proces te volgen.

  Deze software is niet gratis, maar ze bieden wel een gratis proefversie die u kunt gebruiken om te testen of het werkt of niet. Deze proefperiode is voor gratis 15 dagen, genoeg tijd dus om te testen.

  Duplicate Cleaner voor windows

  U kunt in Duplicate Cleaner heel veel verschillende filters instellen om de bestanden te vinden die u wilt vinden. Deze applicatie is zeer uitgebreid en biedt ook functionaliteit om bestanden te vinden die soort gelijk zijn, dus niet precies hetzelfde maar erop lijken waarmee u nog meer mogelijk ongewenste duplicaten kunt opsporen.

  Auslogics Duplicate Finder

  Auslogics Duplicate Finder is mogelijk voor de gemiddelde gebruiker wat makkelijker te gebruiken dan de meeste applicaties om duplicate in Windows te detecteren. Auslogics Duplicate Finder is ook gratis te gebruiken.

  Let wel op tijdens het installatie proces dat u aanbevolen applicatie zoals Driver Finder etc uitvinkt en niet installeert.

  Download Auslogics Duplicatie Finder en volg het installatie proces, vink uit wat u niet nodig heeft tijdens installatie. Lees het installatie proces door en klik niet zomaar op volgende! Deze applicatie heeft geen ondersteuning van de Nederlandse taal.

  Auslogics Duplicate Finder

  Zoals gezegd deze applicatie is mogelijk wat makkelijk in gebruik in tegenstelling tot andere applicaties om duplicaten te detecteren. In Auslogics Duplicate Finder kunt u specifieken soorten bestands types opzoeken en waar nodig verwijderen. In het menu kunt u ook specifieke mappen defineren waarin gezocht dient te worden.

  Er is ook andere functionaliteit beschikbaar zoals opschonen van schijven, schijven optimaliseren en zoekgeraakte bestanden terugvinden maar hiervoor dient andere software te worden geinstalleerd. Deze software wordt gepromoot door Auslogics in Duplicate File Finder.

  Ik hoop dat u hiermee geholpen bent en dat u dubbele bestanden heeft kunnen opsporen en verwijderen.

  Bedankt voor het lezen!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x