Google Chrome resetten, dit hoe u Chrome hersteld naar standaardwaarde

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Webbrowsers zoals Google Chrome bevatten nu de optie om de browser te resetten. Een reset van de Chrome browser kunt u gebruiken om snel van adware af te komen. Hier is hoe u Google Chrome kunt resetten.

Als uw Google Chrome webbrowser plotseling een ongewenste werkbalk heeft, of de startpagina is gewijzigd zonder uw toestemming, of uw zoekresultaten verschijnen in een zoekmachine die u nooit hebt gekozen, dan is het misschien tijd om een reset uit te voeren.

Veel legitieme stukken software, vooral freeware, die u downloadt van het internet kunnen adware installeren in uw browser. Adware is een verzamelnaam voor software die “ad” – advertenties weergeeft in uw browser, “ware” voor software.

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem in de vorm van een volledige Chrome browser reset en Google maakt het ons gelukkig gemakkelijk om een reset uit te voeren.

Door Google Chrome te resetten worden uw startpagina en zoekmachine teruggezet naar de standaardinstellingen. Ook worden alle browser extensies uitgeschakeld en worden uw cookie en browser tijdelijke bestanden (cache) gewist. Maar uw bladwijzers en opgeslagen wachtwoorden blijven behouden.

Houd er rekening mee dat, hoewel uw extensies niet worden verwijderd, u ze handmatig weer moet inschakelen. U moet ook weer inloggen op websites waar u normaal gesproken ingelogd blijft, zoals social media en e-mail providers.

Google Chrome resetten is voor zowel Google Chrome Windows, als Google Chrome Mac en Linux identiek.

Google Chrome resetten

Open de Google Chrome browser. In de rechterbovenhoek klik op het menu. Dit menu ziet eruit als 3 verticale puntjes.

Klik op Instellingen uit het Google Chrome menu.

google chrome reset

Navigeer naar beneden in de Google Chrome instellingen, klik op Geavanceerd om de geavanceerde Google Chrome instellingen weer te geven.

google chrome herstellen naar standaard waarde

Navigeer nogmaals helemaal naar beneden en klik op: Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden.

google chrome herstellen

Klik op de Instellingen resetten knop.

Hiermee worden uw homepage, nieuwe tabblad pagina, zoekmachine en vastgezette tabbladen opnieuw ingesteld. Ook worden alle extensies uitgeschakeld en tijdelijke gegevens zoals cookies gewist. Uw bladwijzers, geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden worden niet gewist.

google chrome opnieuw instellen

Herstart Google Chrome als u Google Chrome heeft gereset.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen.

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

  1. Goedemiddag Stefan, Ik ben 90 jaar en heb opeens grote problemen. Van een op andere dag is mijn hele oude programma vernieuwd door Microsoft en ben ik al mijn mappen en gegevens kwijt. Ik voel me geamputeerd wat moet ik in hemelsnaam doen?? Kunt U mij helpen met een snel bericht?

    • Hallo Nellien, wat is er precies veranderd, u bent mappen kwijt dat lees ik. Maar wat bedoeld u met “programma”? Is er Windows 11 geïnstalleerd, terwijl u eerder Windows 10 had geinstalleerd? Ik heb meer informatie nodig om een gerichte oplossing te bieden.
      Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓