More
  Startpagina Handige tips Google Chrome Google Chrome resetten, dit hoe u Chrome hersteld naar standaardwaarde

  Google Chrome resetten, dit hoe u Chrome hersteld naar standaardwaarde

  Webbrowsers zoals Google Chrome bevatten nu de optie om de browser te resetten. Een reset van de Chrome browser kunt u gebruiken om snel van adware af te komen. Hier is hoe u Google Chrome kunt resetten.

  Als uw Google Chrome webbrowser plotseling een ongewenste werkbalk heeft, of de startpagina is gewijzigd zonder uw toestemming, of uw zoekresultaten verschijnen in een zoekmachine die u nooit hebt gekozen, dan is het misschien tijd om een reset uit te voeren.

  Veel legitieme stukken software, vooral freeware, die u downloadt van het internet kunnen adware installeren in uw browser. Adware is een verzamelnaam voor software die “ad” – advertenties weergeeft in uw browser, “ware” voor software.

  Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem in de vorm van een volledige Chrome browser reset en Google maakt het ons gelukkig gemakkelijk om een reset uit te voeren.

  Door Google Chrome te resetten worden uw startpagina en zoekmachine teruggezet naar de standaardinstellingen. Ook worden alle browser extensies uitgeschakeld en worden uw cookie en browser tijdelijke bestanden (cache) gewist. Maar uw bladwijzers en opgeslagen wachtwoorden blijven behouden.

  Houd er rekening mee dat, hoewel uw extensies niet worden verwijderd, u ze handmatig weer moet inschakelen. U moet ook weer inloggen op websites waar u normaal gesproken ingelogd blijft, zoals social media en e-mail providers.

  Google Chrome resetten is voor zowel Google Chrome Windows, als Google Chrome Mac en Linux identiek.

  Google Chrome resetten

  Open de Google Chrome browser. In de rechterbovenhoek klik op het menu. Dit menu ziet eruit als 3 verticale puntjes.

  Klik op Instellingen uit het Google Chrome menu.

  google chrome reset

  Navigeer naar beneden in de Google Chrome instellingen, klik op Geavanceerd om de geavanceerde Google Chrome instellingen weer te geven.

  google chrome herstellen naar standaard waarde

  Navigeer nogmaals helemaal naar beneden en klik op: Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden.

  google chrome herstellen

  Klik op de Instellingen resetten knop.

  Hiermee worden uw homepage, nieuwe tabblad pagina, zoekmachine en vastgezette tabbladen opnieuw ingesteld. Ook worden alle extensies uitgeschakeld en tijdelijke gegevens zoals cookies gewist. Uw bladwijzers, geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden worden niet gewist.

  google chrome opnieuw instellen

  Herstart Google Chrome als u Google Chrome heeft gereset.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...

  Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  De meeste Mac computers hebben een ingebouwde camera. Alleen de Mac Pro en Mac mini hebben geen ingebouwde camera. In sommige gevallen werkt de ingebouwde...

  Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x