Back-up maken van Chrome geschiedenis zonder Google account

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u het veiligstellen van uw Chrome browsergeschiedenis niet aan Google wilt overlaten dan kunt u zelf back-ups maken.

Een browsergeschiedenis back-up is handig als u per ongeluk uw gegevens uit uw Google-account wist, omdat dan de volledige browsergeschiedenis van elk apparaat wordt gewist waar u was ingelogd. De enige manier om uw browsergeschiedenis gegevens op dat moment terug te krijgen, is door een lokale back-up te gebruiken.

Het maken van een browsergeschiedenis back-up is simpel. Google Chrome slaat uw browsergeschiedenis automatisch op in een MySQL-databasebestand op uw computer. U hoeft dat bestand alleen maar naar een gewenste veilige locatie te kopiëren.

Wanneer u de browsergeschiedenis back-up wenst te herstellen, kopieert u dat bestand gewoon opnieuw naar de Chrome map en vervangt u de bestaande database. Dit is hoe het werkt!

Back-up maken van Google Chrome browsergeschiedenis zonder Google account

Sluit de Google Chrome browser en open de Windows verkenner.

Ga naar de map:
C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\
(vervang Gebruikersnaam door uw Windows gebruikersnaam).

Kopieer het “History” bestand. Dit is de database met de Google Chrome browsergeschiedenis. Plaats het History bestand op een veilige locatie. Het is aan te bevelen om dit History bestand regelmatig veilig te stellen.

History bestand Google chrome

De volgende keer dat u de browsergeschiedenis wenst terug te zetten dan kopieert u het veiliggestelde History bestand en overschrijft u het in de map waar het History bestand vandaan komt.

U heeft nu de Google Chrome browsergeschiedenis veiliggesteld zonder een Google account. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓