Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

ERR_CONNECTION_REFUSED Oplossing voor Google Chrome

De foutmelding ERR_CONNECTION_REFUSED in Google Chrome komt voor als de website waarmee Google Chrome probeert te communiceren de verbinding weigert. Het lijkt erop dat de foutmelding ERR_CONNECTION_REFUSED wordt veroorzaakt door een server probleem met andere woorden door de website waarmee u probeert te verbinden.

Dit is goed mogelijk, maar de ERR_CONNECTION_REFUSED foutmelding kan ook worden veroorzaakt door problemen in Google Chrome bij de gebruiker. Denk aan verkeerde netwerk instellingen of foutief opgeslagen tijdelijke bestanden in de Chrome browser.

Voordat u doorgaat en de tips in dit artikel gaat uitproberen zou u eerst het volgende moeten uitvoeren om te kijken of het ERR_CONNECTION_REFUSED probleem hiermee is opgelost. Herstart de Google Chrome browser of herstart uw computer of Mac. Een herstart van Google Chrome of de computer kan veel problemen oplossen.

ERR_CONNECTION_REFUSED in Google Chrome

Controleer de status van de website

Soms is een website niet bereikbaar, denk aan onderhoud of een verkeerde webserver instelling. Het is aan te raden of de website waarmee u probeert te verbinden ook daadwerkelijk bereikbaar is, dit kunt u zien via IsMyWebsiteDown.

DNS-cache wissen

Als de website die u probeert te bezoeken bereikbaar is voor andere, maar niet voor u dan is er mogelijk een probleem met foutief opgeslagen DNS-cache op uw computer of Mac. Lees hier hoe u de DNS-cache kunt wissen voor Windows en DNS-cache wissen voor Mac.

DNS-server wisselen

Soms kan een bepaalde DNS-server een verbinding naar een website blokkeren. Als een website geblokkeerd is op DNS-niveau dan laat Google Chrome de ERR_CONNECTION_REFUSED foutmelding zien. Dit is hoe u een andere tijdelijke DNS-server instelt (Google Public DNS).

In de Windows zoekbalk type:

ncpa.cpl

NCPA.cpl openen in Windows 10

Open het NCPA.cpl resultaat.

U ziet nu uw actieve internet verbindingen. Als u met de kabel verbonden bent met een netwerk of het internet klikt met de rechtermuisknop op Ethernet. Als u verbonden met via Wifi kies dan voor Wifi of Draadloze adapter. Kies eigenschappen uit het menu.

Netwerkverbindingen

Klik op “Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)” en klik op de Eigenschappen knop.

Belangrijk: Noteer uw huidige DNS-server instellingen. Maak bijvoorbeeld een schermprint van de DNS-instellingen zodat u deze later eventueel terug kunt herstellen!

Klik op “De volgende DNS-serveradressen gebruiken”. In de voorkeur DNS vult u in: 8.8.8.8. en bij de Alternatieve DNS-server vult u in: 4.4.4.4.

Dit zijn de publieke DNS-servers van Google. Deze Google DNS-servers zijn over het algemeen sneller dan uw huidige internet provider DNS-servers.

alternatieve dns instellen in windows 10

Klik op OK en herstart uw computer. Noteer het websiteadres van deze website om terug te keren als het nog niet werkt.

Google Chrome tijdelijke bestanden wissen

Als het wissen van de DNS-cache bestanden en het instellen van een andere publieke DNS-server niet het gewenste effect gaf dan kunt u de tijdelijke bestanden in Chrome wissen. Het wissen van de tijdelijke bestanden in Chrome kan een foutief opgeslagen instelling/bestanden wissen en opnieuw opbouwen om de ERR_CONNECTION_REFUSED te voorkomen in Google Chrome.

Open de Google Chrome browser. In de adresbalk Google Chrome type: chrome://settings/privacy

Klik daarna op de knop: Browsegegevens wissen.

Browsegegevens wissen in Google Chrome

Klik daarna op het tabblad: Geavanceerd en schakel de volgende twee browsegegevens in. Controleer of de periode ingesteld staat op Alles.

  • Cookies en andere sitegegevens
  • Gecachte afbeeldingen en bestanden

Klik daarna op de Gegevens wissen knop.

Browsegegevens verwijderen in Google Chrome

Herstart Google Chrome en bekijk of de foutmelding ERR_CONNECTION_REFUSED is opgelost.

VPN of Proxy tijdelijk uitschakelen

Als u gebruik maakt van een proxy of een VPN om te verbinden met het internet dan dient u deze VPN tijdelijk uit te schakelen. Een VPN is een beveiligde verbinding die werkt door een connectie te maken met een server van een derde en via die server een verbinding te maken naar het internet. Als de server waarmee de VPN-verbinding de connectie naar een specifieke website blokkeert dan ziet u de ERR_CONNECTION_REFUSED foutmelding in de  Google Chrome browser. Schakel dus de VPN uit indien u hier gebruik van maakt en probeer opnieuw te verbinden met de website.

Veiligheidscheck in Google Chrome uitvoeren

Een veiligheidscheck in Google Chrome controleert of er in de Chrome browser malafide extensies zijn geïnstalleerd. Soms kan een extensie die in Google Chrome is geïnstalleerd zoals een ad-blocker een verbinding naar een website blokkeren. Het is aan te raden om de veiligheidscheck uit te voeren en per extensie te controleren of deze de verbinding tot een website kan blokkeren.

Open de Google Chrome browser. In de adresbalk type: chrome://settings/safetyCheck

Veiligsheidscheck uitvoeren in Google Chrome

Klik daarna op de Nu controleren knop. Als de veiligheidscheck is uitgevoerd controleer dan of Google Chrome problemen heeft gevonden. Indien nodig worden de problemen in Google Chrome automatisch opgelost.

Om te controleren of er extensie(s) in Google Chrome zijn geïnstalleerd die een verbinding weigeren met de ERR_CONNECTION_REFUSED foutmelding tot gevolg voert u het volgende uit.

Open de Google Chrome browser. In de adresblak type: chrome://extensions

Controleer alle extensies, waar nodig schakelt u alle extensies tijdelijk uit door de blauwe schuif aan te klikken. De schuif wordt daarna grijs wat betekend dat de extensie nog wel is geïnstalleerd, maar tijdelijk niet meer ingeschakeld is.

Extensies uitschakelen in Google chrome

Ik hoop dat ik u hiermee heb geholpen. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!