Hoe werkt een VPN en wat doet een VPN?

Stefan
Hoe werkt een VPN en wat doet een VPN?

Als u uw online veiligheid en privacy wilt beschermen, heeft u waarschijnlijk wel eens van VPN’s gehoord. Maar hoe werkt een VPN eigenlijk?

VPN is een afkorting, het staat voor Virtual Private Network. Een VPN is een externe dienst die uw internetverbinding versleutelt en u in staat stelt anoniem op het web te surfen. Het doet dit door uw internetverkeer te beveiligen en het via een privéserver te leiden, waardoor uw IP-adres en locatie effectief worden gemaskeerd.

vpnEen VPN maakt het veel moeilijker voor diensten om uw online activiteiten te volgen of uw persoonlijke gegevens te stelen. Bovendien kan een VPN worden gebruikt om websites en diensten te deblokkeren die in uw regio zijn geblokkeerd.

Dit alles gebeurt door middel van sterke encryptie, en daarom is het belangrijk om een betrouwbare VPN-provider te kiezen met een bewezen staat van dienst op het gebied van veiligheid. Met de juiste VPN zijn uw online activiteiten veilig, waar u zich ook bevindt.

De voordelen van een VPN zijn:

  • Beschermt uw online privacy door internetverkeer te versleutelen via sterke encryptie.
  • U kunt er website- of regionale blokkades die zijn opgelegd door uw internetprovider of dienst mee omzeilen.
  • Een VPN biedt bescherming tegen malware. De meeste malware wordt niet actief als er is verbonden met een VPN server.
  • Een VPN beschermt tegen onlineadvertenties. Het wordt voor adverteerders moeilijker om u specifiek te volgen. Daarnaast biedt een VPN bescherming tegen ongewenste advertenties zoals pop-ups, phishing en andere malafide websites.
  • Een VPN biedt bescherming bij openbare wifi netwerken. Het wordt dan moeilijker om uw internetverkeer te analyseren, iets wat openbare wifi netwerken vaak proberen.

Ik raad u aan om sowieso een VPN te gebruiken als u veel download via het internet. Ook als zich zorgen maakt over uw online privacy is een VPN aan te raden. Lees meer over de voordelen van NordVPN.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *