Geheugengebruik van tabblad in Google Chrome weergeven

Stefan
Geheugengebruik van tabblad in Google Chrome weergeven

Als u veel tabbladen geopend heeft in Google Chrome dan kan dit uw computer vertragen. Elke geopend tabblad is namelijk een apart proces en verbruikt een deel van het RAM-geheugen.

Sinds versie 188 heeft Google het makkelijker gemaakt om per tabblad het geheugengebruik in te zien. Op deze manier kunt u makkelijker bepalen hoeveel RAM-geheugen een specifiek tabblad verbruikt en dit tabblad eventueel sluiten.

In het verleden was taakbeheer in Google Chrome de beste manier om per tabblad te bepalen hoeveel RAM-geheugen het verbruikte, dit is ondertussen veel makkelijker geworden. Dit is hoe het werkt.

Geheugengebruik van tabblad in Google Chrome weergeven

Om te beginnen raad ik aan om Google Chrome bij te werken naar de laatste versie. Hiermee heeft u altijd beschikking over de laatste functies.

Via tabblad

Als u Google Chrome versie 118 of hoger heeft, dan heeft u beschikking over deze nieuwe functie. Wanneer u meerdere tabbladen heeft geopend, dan kunt u, als u met de muis over een tabblad heen beweegt en deze even stilhoudt, onderaan per tabblad zien wat het geheugengebruik is.

Geheugen verbruik van tabblad in Google Chrome weergeven

Via Google Chrome systeeminstellingen

Een andere manier is door de Google Chrome systeeminstellingen te openen. In de adresbalk type:

chrome://system/

Klik vervolgens op de “uitvouwen” knop rechts naast “mem_usage_with_title”. U ziet nu per geopend tabblad in Google Chrome hoeveel geheugen er wordt verbruikt op dat moment.

geheugenverbruik weergeven in chrome systeeminstellingen

Via deze twee manieren kunt u altijd vaststellen of een bepaald tabblad uw Chrome browser vertraagd. De oplossing is dan om dit tabblad te sluiten.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Welke type RAM-geheugen zit er in mijn computer?

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *