Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Laat Google Chrome altijd uw laatst geopend tabbladen openen

U kent het wel, u bent met de Google Chrome web browser aan het werk en opeens loopt Google Chrome vast, of dient u Google Chrome af te sluiten. Hoe hersteld u dan de laatst geopend en laatst actieve tabbladen in Google Chrome?

Google Chrome kan de laatst geopend tabbladen voor u terug openen na het afsluiten van Google Chrome. Google Chrome kan namelijk uw laatst geopende tabbladen onthouden zodat u dat niet meer hoeft te doen.

Elke keer als u na het sluiten van Google Chrome de Chrome web browser opnieuw opent worden de afgesloten tabbladen hersteld en kunt u verder gaan met waar u mee bezig was.

Google Chrome tabbladen opnieuw openen bij opstarten

Open de Google Chrome browser. In de rechterbovenhoek klikt u op de 3 puntjes om het Chrome menu te openen. In het menu klik op Instellingen.

Google chrome menu

In het linker menu klik op Bij opstarten. Schakel daarna de optie: Doorgaan waar je gebleven was in.

Google Chrome doorgaan waar je gebleven was

Elke keer als Google Chrome nu afgesloten wordt dan worden de laatst geopende tabbladen in Google Chrome automatisch hersteld.

Indien u liever een nieuw tabblad opent dan kiest u voor De pagina ‘Nieuw tabblad’ openen. In het volgende artikel leest u hoe u het nieuwe tabblad in Google Chrome kunt aanpassen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES
 1. Hallo, ik ben net overgestapt van een Windows laptop naar een Macbook (de nieuwsre Macbook air) en krijg alles weer werkend behalve dat als ik chrome heb afgesloten, ik alle geopende tabbladen kwijt ben na wederom opstarten. Ik heb uiteraard de instellingen zoals door u beschreven ingesteld. Heeft u enig idee wat er mis kan gaan?
  Alvast dank voor je reactie. HG Aad

  • Hallo, u kunt proberen de optie uit te schakelen. Daarna de browser te herstarten. Na de herstart zet de optie weer aan. Houdt er rekening mee dat het gaat om tabbladen in hetzelfde venster, niet om nieuwe vensters.
   Wat u ook kunt controleren is of u extensie(s) heeft geïnstalleerd die het opnieuw laden van tabbladen voorkomt. Dit dient u zelf te controleren.
   Als laatste kunt u Google Chrome proberen opnieuw in te stellen: https://www.pc-tips.info/tips/google-chrome/google-chrome-resetten/

   Ik heb het zelf even getest op een Mac M1. Hier werkt het wel. Succes!

 2. Dank, deze kende ik niet!
  Toch blijkt mijn chrome die instellingen al te hebben (want idd: steeds komen netjes de tabbladen weer in beeld), maar tot mijn grote ellende nu een keertje niet.
  Hoe kan dat?

  • Hallo, dat is voor mij niet te beoordelen. Zou het kunnen dat het geen tabbladen waren, maar nieuwe vensters? Niks meer aan te doen, we moeten het doen met wat Chrome ons aanbied 🙂
   Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!