Houd U browser up-to-date (handig tip)

Meeste gelezen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Browsers worden net als Microsoft Windows regelmatig misbruikt om malware mee te installeren. Als U per ongeluk naar een gehackte webpagina surft dan is het mogelijk dat U browser misbruikt wordt, en er via de browser malware wordt geïnstalleerd. We noemen “exploiten” oftewel het misbruiken van een lek in de browser die U op dat moment gebruikt.

Het is daarom erg belangrijk om U browser en bijbehorende plugins altijd bijgewerkt te hebben naar de laatste versie. Hiermee voorkomt U de meeste problemen. Er bestaat handige software online die U huidige browser naloopt op verouderde plugin/extensies en of U zo ie zo wel de laatste versie bezit van U browser. De software zal U indien U niet de laatste versie bezit hierover informeren en U wijzen op een download naar de laatste versie, gratis.

Houd U browser up-to-date (handige tip)

 • Ga met de browser die U wilt controleren naar de volgende website:
  https://browsercheck.qualys.com/
 • Accepteer de plugin die Qualys wilt installeren door op Install Plugin te klikken (het is mogelijk dat de pagina is veranderd qua uiterlijk)

qualys-browser-check

 • Selecteer de Service User Agreement en klik Continue

qualys-browser-plugin-installeren

 • Selecteer Installeren bij het bericht of U de invoerpassing wilt installeren.
 • Sta het programma toe wijzigingen toe te brengen aan U computer.

qualys-browser-check-vind-insecure-versies

 • Als Qualys Browser Check “Insecure Version” laat zien dan heeft U een verouderde versie van een specifieke browser of plugin.
 • Selecteer de blauwe Fix It knop om naar de pagina te worden doorverwezen waar U de laatste stabiele en veilige versie van de browser of plugin kunt downloaden.
  ( let op: op het moment van schrijven ziet de pagina er uit als bovenstaande afbeeldingen. In de loop van tijd kan de webpagina veranderd zijn en onze instructie niet meer precies kloppen).
 • Doe dit voor een ieder waar Fix IT bij staat.
 • U bent nu altijd up-to-date en zal niet zo snel meer geïnfecteerd raken met malware via U browser. U heeft de kans aanzienlijk verkleind.

Aanbevolen voor jou

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

478 Artikelen303 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x