Houd U browser up-to-date (handig tip)

Meest gelezen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit bericht op sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken.

Browsers worden net als Microsoft Windows regelmatig misbruikt om malware mee te installeren. Als U per ongeluk naar een gehackte webpagina surft dan is het mogelijk dat U browser misbruikt wordt, en er via de browser malware wordt geïnstalleerd. We noemen “exploiten” oftewel het misbruiken van een lek in de browser die U op dat moment gebruikt.

Het is daarom erg belangrijk om U browser en bijbehorende plugins altijd bijgewerkt te hebben naar de laatste versie. Hiermee voorkomt U de meeste problemen. Er bestaat handige software online die U huidige browser naloopt op verouderde plugin/extensies en of U zo ie zo wel de laatste versie bezit van U browser. De software zal U indien U niet de laatste versie bezit hierover informeren en U wijzen op een download naar de laatste versie, gratis.

Houd U browser up-to-date (handige tip)

 • Ga met de browser die U wilt controleren naar de volgende website:
  https://browsercheck.qualys.com/
 • Accepteer de plugin die Qualys wilt installeren door op Install Plugin te klikken (het is mogelijk dat de pagina is veranderd qua uiterlijk)

qualys-browser-check

 • Selecteer de Service User Agreement en klik Continue

qualys-browser-plugin-installeren

 • Selecteer Installeren bij het bericht of U de invoerpassing wilt installeren.
 • Sta het programma toe wijzigingen toe te brengen aan U computer.

qualys-browser-check-vind-insecure-versies

 • Als Qualys Browser Check “Insecure Version” laat zien dan heeft U een verouderde versie van een specifieke browser of plugin.
 • Selecteer de blauwe Fix It knop om naar de pagina te worden doorverwezen waar U de laatste stabiele en veilige versie van de browser of plugin kunt downloaden.
  ( let op: op het moment van schrijven ziet de pagina er uit als bovenstaande afbeeldingen. In de loop van tijd kan de webpagina veranderd zijn en onze instructie niet meer precies kloppen).
 • Doe dit voor een ieder waar Fix IT bij staat.
 • U bent nu altijd up-to-date en zal niet zo snel meer geïnfecteerd raken met malware via U browser. U heeft de kans aanzienlijk verkleind.

Lees meer tips of kom nog eens terug op PC Tips voor nieuwe tips.

Aanbevolen tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle commentaren

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
malwarebytes gratis download
0
Hulp nodig? Of heeft u een vraag?x
()
x