Houdt de web browser up-to-date met deze tip!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Browsers worden net als Microsoft Windows regelmatig misbruikt om malware mee te installeren. Als u per ongeluk naar een gehackte webpagina surft dan is het mogelijk dat u browser misbruikt wordt, en er via de browser malware wordt geïnstalleerd.

We noemen “exploiten” met andere woorden het misbruiken van een lek in de browser die u op dat moment gebruikt.

Het is daarom erg belangrijk om de browser en bijbehorende plug-ins altijd bijgewerkt te hebben naar de laatste versie.

Hiermee voorkomt u de meeste problemen. Er bestaat handige software online die u huidige browser naloopt op verouderde plugin/extensies en/of u sowieso wel de laatste versie bezit van de browser.

De software zal u indien u niet de laatste versie bezit hierover informeren en u wijzen op een download naar de laatste versie, gratis.

Houd de browser up-to-date

  • Ga met de browser die u wilt controleren naar de volgende website:
    https://browsercheck.qualys.com/
  • Accepteer de plugin die Qualys wilt installeren door op Install Plugin te klikken (het is mogelijk dat de pagina is veranderd qua uiterlijk)

qualys-browser-check

  • Selecteer de Service User Agreement en klik Continue

qualys-browser-plugin-installeren

  • Selecteer Installeren bij het bericht of u de invoertoepassing wilt installeren.
  • Sta het programma toe wijzigingen toe te brengen aan u computer.

qualys-browser-check-vind-insecure-versies

Als Qualys Browser Check “Insecure Version” laat zien dan heeft u een verouderde versie van een specifieke browser of plugin.

Selecteer de blauwe Fix It knop om naar de pagina te worden doorverwezen waar u de laatste stabiele en veilige versie van de browser of plugin kunt downloaden. Doe dit voor eenieder waar Fix IT bij staat.

U bent nu altijd up-to-date en zal niet zo snel meer geïnfecteerd raken met malware door een verouderde browser. U heeft de kans aanzienlijk verkleind.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓