Document scannen met iPhone of iPad (zonder andere Apps)

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Sinds dat Apple iOS 11 heeft uitgebracht in 2007 is het mogelijk om met een iPhone of iPad documenten te scannen, zonder het gebruik van andere applicaties.

In iOS is de applicatie Notities voor geïnstalleerd en hiermee kunt u documenten in scannen. De Notities applicatie is minder uitgebreid dan andere applicaties die specifiek zijn toegewijd aan het scannen van documenten.

Echter, als u alleen een document wilt scannen en dit document wilt opslaan om later nog eens te bekijken dan werkt de Notities app uitstekend.

Document scannen met iPhone of iPad

Open de notities applicatie op uw iPhone of iPad. Tik op het nieuwe notitie icoon in de rechter beneden hoek.

nieuw document scannen iphone

Tik daarna op het Camera-icoon om de ingebouwde camera op de iPhone of iPad te starten.

camera gebruiken document scannen iphone

Selecteer Scan documenten uit het menu.

document scannen ios

Plaats het document in beeld en scan het document. Als het document correct in beeld is gebracht dan verschijnt er een gele gloed over het document, de scan wordt nu automatisch genomen. Tik op Bewaar als u klaar bent.

Het ingescande document verschijnt nu in een nieuwe notitie in de Notities app op uw iPhone of iPad.

Het ingescande document geeft geen tekst weer uit het document. De ingebouwde scanner in de notities app heeft geen OCR (Optical Character Recognition) ondersteuning.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen.

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓