iOS 16 beta installeren op een iPhone

Stefan
iOS 16 beta installeren op een iPhone

iOS 16 voor een iPhone is op dit moment beschikbaar in Beta. Dat betekent dat er een publieke test versie beschikbaar is voor mensen die iOS 16 eerder willen installeren dan de officiƫle release datum rond September 2022.

Normaliter heeft u een Apple developer account nodig om iOS 16 beta te kunnen installeren. Zo’n developer account kost 99 euro per jaar. In dit artikel leest u hoe u zonder een developer account een iOS 16 developer beta profiel kunt installeren.

Houdt er rekening mee dat als u de developer beta van iOS 16 gaat installeren, dat er mogelijk apps en instellingen zijn die niet helemaal correct functioneren. Het is dan ook aan te raden om iOS 16 developer beta alleen te installeren als u weet wat de gevolgen kunnen zijn.

Een aantal van de problemen die kunnen ontstaan bij het installeren van een beta profiel zoals iOS 16 developer beta zijn; Prestatie- en stabiliteitsproblemen, u kunt mogelijk data kwijtraken en er zijn mogelijk apps die niet correct werken op iOS 16.

Dit gezegd hebbende, als u iOS 16 developer beta wilt installeren op een iPhone dan doet u dit op de volgende manier, zonder developer account.

iOS 16 beta installeren op een iPhone

Begin met het maken van een iCloud back-up. Als u de back-up via iCloud heeft gemaakt dan opent u op de iPhone de Safari browser.

In de Safari browser ga naar betaprofiles.com. Klik op “Install profile” bij iOS 16 beta profile.

iOS 16 beta profile download

Als uw iPhone vraagt om een nieuw profiel te installeren dan klikt u op toestaan. Open nu de instellingen op uw iPhone. Helemaal bovenaan ziet u “Profiel gedownload” klik erop. Installeer het nieuwe profiel.

Lees ook
iPad code veranderen of uitzetten? Dit is hoe het werkt!

Herstart nu de iPhone. Als de iPhone is herstart dan opent u opnieuw de instellingen. Tik op Algemeen en daarna Software-update. U ziet nu dat iOS 16 developer beta beschikbaar is om te downloaden en installeren.

iOS 16 installeren

Het totale proces om iOS 16 developer beta te installeren duurt ongeveer tussen de 25- tot 40 minuten. Als later de stabiele iOS 16 versie uitkomt, kunt u opnieuw via software-update deze versie installeren.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *