iPhone apps automatisch of handmatig updaten

Stefan
iPhone apps automatisch of handmatig updaten

Het up-to-date houden van iPhone apps is een belangrijk onderdeel van het bezit van een smartphone. Met updates worden niet alleen bugs en beveiligingsproblemen opgelost, maar worden ook nieuwe functies aan uw favoriete apps toegevoegd.

Als u apps niet bijwerkt, mist u mogelijk nieuwe functies en verbeteringen. Bovendien kunnen apps die niet worden bijgewerkt, kwetsbaar worden voor problemen.

Gelukkig is het bijwerken van uw apps op een iPhone eenvoudig. De apps kunnen op twee manieren worden geüpdatet. Zo wordt er bij een nieuwe versie van een app over het algemeen een nieuwe versie automatisch geïnstalleerd. U kunt dit proces ook versnellen door apps zelf te updaten.

iPhone apps automatisch of handmatig updaten

iPhone apps automatisch updaten

Om te beheren of iPhone apps automatisch worden bijgewerkt opent u de instellingen. Druk vervolgens op “App Store” en schakel de volgende instellingen in:

  • Appdownloads.
  • App-updates
  • In-app materiaal.

Door deze instellingen in te schakelen houdt u alle apps en in-app downloads actueel op uw iPhone.

iPhone apps automatisch updaten

Eventueel kunt u ervoor kiezen om in de “mobiele data” instellingen ook toe te staan dat appdownloads worden uitgevoerd voor downloads die groter zijn dan 200 MB. Alle downloads kleiner dan 200 MB worden al uitgevoerd.

iPhone apps handmatig updaten

Er is ook een mogelijkheid om apps handmatig te updaten. Het automatisch update proces is niet direct, u moet er dus even op wachten. Om updates voor apps direct te downloaden en te installeren op uw iPhone kunt u de apps ook handmatig updaten.

Om apps handmatig te updaten opent u de “App Store” app. Druk rechtsbovenin op uw profiel pictogram.

In de “komende automatische updates” ziet u welke apps er worden bijgewerkt met nieuwe update(s). U kunt direct de update handmatig voor elke app afzonderlijk installeren door op “werk bij” te drukken. Om alle apps direct bij te werken drukt u op “werk alle bij”.

iPhone apps handmatig updaten

Om te zien welke apps er al zijn bijgewerkt, kijkt u in de “onlangs bijgewerkt” kolom. U ziet dan direct welke updates er recent zijn geïnstalleerd.

Lees ook: Alle apps eenvoudig updaten op uw Mac? Dit is hoe!

Ik hoop u hiermee te hebben geïnformeerd. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *