Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

iPhone bestanden direct naar NAS verplaatsen

Als u een iPhone heeft en een NAS (“Network Attached Storage”) dan kunt u bestanden op uw iPhone direct verplaatsen naar de NAS.

Op deze manier kunt u een back-up maken van bestanden of ruimte vrijmaken op uw iPhone door bestanden eraf te halen en te plaatsen op de externe opslag. Het voordeel is dat u een directe verbinding naar uw NAS kunt maken vanuit uw iPhone.

De enige vereisten om bestanden vanaf uw iPhone naar de NAS te verplaatsen is dat de iPhone als de NAS verbonden zijn met hetzelfde netwerk. De iPhone moet verbonden zijn via wifi met hetzelfde netwerk als waar de NAS via wifi of ethernet ook mee verbonden is. Daarnaast heeft u mogelijk een gebruiker nodig die kan aanmelden op de NAS.

iPhone bestanden direct naar NAS verplaatsen

Op uw iPhone open de app “Bestanden”. Druk vervolgens rechtsbovenin op het “meer opties” menu pictogram. Druk op “verbind met server” om te verbinden met een NAS.

Verbinden met server iPhone

Om te verbinden met een NAS is meestal een gebruikersaccount nodig. Selecteer “Geregistreerde gebruiker” en geef de gebruikersnaam en het wachtwoord in om te verbinden met de NAS met uw iPhone.

Druk op volgende.

Geregistreerde gebruiker om te verbinden met NAS

Als u succesvol bent verbonden, dan bent u klaar om een bestand te verplaatsen of te kopiëren naar een locatie op de NAS. In de “Bestanden” app druk op het bestand wat u wilt verplaatsen, houdt de druk even vast.

U ziet onderstaande menu, druk op “verplaats”.

iPhone bestand verplaatsen naar NAS

In de lijst van locaties kunt u nu de NAS selecteren. Deze is herkenbaar aan het wereldbolletje als pictogram met de servernaam of het IP adres van de NAS. Druk erop om de mappen weer te geven die beschikbaar zijn op de NAS. Druk nu op de gewenste locatie en druk rechtsbovenin op “Kopieer”.

Bestand kopieren naar NAS

U heeft nu een bestand verplaatst of gekopieerd vanaf uw iPhone naar de NAS. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!