Widgets volledig verwijderen uit Windows 11? Dit is hoe!

Stefan
widgets verwijderen in Windows 11

Vergelijkbaar met “Nieuws en interesses” in Windows 10, kunt u widgets vinden in de Windows 11 taakbalk. U kunt de widgets openen door op het pictogram op de taakbalk te klikken of door de sneltoets Windows + W te gebruiken.

Indien nodig kunt u widgets toevoegen of aanpassen. Het is ook mogelijk om alleen het widgets pictogram uit te schakelen in de Windows 11 taakbalk.

widgets verwijderen in Windows 11

Maar is het mogelijk om widgets volledig te verwijderen uit Windows 11? Het antwoord is Ja. Het is mogelijk om widgets in Windows 11 te verwijderen. U kunt de widgets in Windows 11 verwijderen met hulp van een commando via het Opdrachtprompt.

Door het “winget” commando uit te voeren kunt u de widgets web experience pack verwijderen. Het is hierna niet meer mogelijk om de widgets in Windows 11 in te schakelen.

Widgets volledig verwijderen uit Windows 11

Klik op zoeken in de taakbalk. In het zoekvenster type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en klik op “Als Administrator uitvoeren”.

Opdrachtprompt uitvoeren als Administrator

In het Opdrachtprompt type het volgende commando om widgets te verwijderen uit Windows 11.

winget uninstall "windows web experience pack"

winget uninstall “windows web experience pack”

U ziet dat er een procentueel balkje tevoorschijn komt dat de status van het verwijderen van de widgets in Windows 11 weergeeft.

Als het de status aangeeft dat de widgets met succes zijn verwijderd dan herstart u de computer. Na de herstart ziet u dat de widgets knop is verdwenen van de taakbalk en dat widgets functionaliteit niet meer beschikbaar is.

Mocht u nu spijt krijgen en wilt u de widgets terug installeren in Windows 11 dan kan dat via de volgende link: widgets downloaden installeren in Windows 11.

U kunt dan de windows web experience pack downloaden via de Microsoft Store, na installatie is de widgets knop weer terug.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

14 reacties
 1. Gelukt, van mijn nieuwe laptop AF! Dankjewel!
  Bij de eerstvolgende keer opstarten (2 uur later) zat hij er weer 🙁
  Nog maar eens kijken wat ik daar aan kan doen.

 2. thx voor de tip, direct geprobeerd en voila, weg dat debiele opdringerige widget….maar warempel, heb het nu weer terug?????????????????????????????????????? Maar weer uninstall etc. gedaan maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zetten die #@#@! het terug met bijv. een update of weet jij hoe dit kan c.q. heb je dit al eerder meegemaakt?

  1. Hallo, het zou inderdaad goed kunnen dat widgets na een update terug wordt geïnstalleerd. U kunt het dan opnieuw verwijderen, ik weet even geen oplossing om dit terug installeren te voorkomen.
   Succes!

 3. stefan, het programma scant en zegt dat er geen bedreigingen zijn, maar Defender blijft melden dat de BrowserModifier actief is. Wat doe ik fout?

  1. Hallo,
   u kunt via Windows defender de “threat” naar quarantine verplaatsen. Het probleem zou hiermee opgelost moeten zijn.
   Er zijn nog verschillende antivirus hulpmiddelen die u kunt proberen. Denk aan, hitmanpro, avast, avg, bitdefender, norton etc. Er is malware op uw computer actief, wat de oplossing is kan ik niet inschatten.
   Succes!

 4. Goeiedag,
  mijn laptop herkent bIIjkbaar deze opdracht (winget uninstall “windows web experience pack”) niet, om de widgets definitief te verwijderen!?
  Groetjes,
  Paul

  1. Hallo,

   controleer eerst eens op het commando “winget” zonder quotes wel wordt gevonden. Indien ja, zorg dan dat u de quotes goed kopieert uit mijn commando in dit artikel, scheve quotes werken niet. Mocht het inderdaad zo zijn dat winget niet wordt gevonden dan kunt u Winget handmatig installeren.
   Ga naar https://github.com/microsoft/winget-cli/releases/tag/v1.2.10271
   en download en installeer bestand “Microsoft.DesktopAppInstaller_8wekyb3d8bbwe.msixbundle”. Hierna is winget wel beschikbaar.

   Succes! Groet, Stefan

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *