Widgets volledig verwijderen uit Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Vergelijkbaar met “Nieuws en interesses” in Windows 10, kunt u Widgets vinden in de Windows 11 taakbalk. U kunt het openen door op het pictogram op de taakbalk te klikken of door de sneltoets Windows + W te gebruiken.

Indien nodig, kunt u Widgets toevoegen of aanpassen. Het is ook mogelijk om het Widgets-pictogram te verwijderen van de taakbalk in Windows 11.

Maar is het mogelijk om widgets volledig te verwijderen uit Windows 11? Het antwoord is Ja. Het is mogelijk om widgets te verwijderen zoals andere software, u kunt het verwijderen met hulp van een simpel commando via het Opdrachtprompt. Met behulp van een eenvoudige winget commando, kunt u het Widgets pack van uw Windows 11 PC verwijderen. Dit is hoe het werkt.

Widgets volledig verwijderen uit Windows 11

Als u nieuw bent in Windows 11, laat me deze functie dan even toelichten. Widgets bieden verschillende informatie op één plaats.

U kunt bijvoorbeeld een snel blik werpen op het actuele weer, de agenda, Microsoft To-Do lijst, nieuws, aandelen, sport, enz. Sommige Windows-gebruikers vinden deze functie nuttig, en anderen niet.

Klik op de Startknop. In het zoekvenster type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en klik op “Als Administrator uitvoeren”.

Opdrachtprompt uitvoeren als Administrator

In het Opdrachtprompt type het volgende commando om widgets te verwijderen uit Windows 11.

winget uninstall "windows web experience pack"

winget uninstall “windows web experience pack”

U ziet dat er een procentueel balkje tevoorschijn komt dat de status van het verwijderen van de widgets in Windows 11 weergeeft.

Als het de status aangeeft dat de widgets met succes zijn verwijderd dan herstart u de computer. Na de herstart ziet u dat de widgets knop is verdwenen van de taakbalk en dat widgets functionaliteit is gede-installeerd.

Mocht u nu spijt krijgen en wilt u de widgets terug installeren in Windows 11 dan kan dat via de volgende link: widgets downloaden installeren in Windows 11. U kunt dan de windows web experience pack downloaden via de Microsoft Store, na installatie is de widgets knop terug.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓