Mac adres opzoeken op een iPhone (iOS)

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

Elk apparaat zoals bijvoorbeeld een iPhone dat verbinding maakt met een WiFi-netwerk moet zichzelf aan het netwerk identificeren met behulp van een uniek netwerkadres. Deze unieke identificatiecode, bekend als het MAC-adres (Media Access Control) helpt netwerkbeheerders bij het traceren of profileren van de netwerkactiviteit en locatie van elke gebruiker.

Hoewel u zich meestal geen zorgen hoeft te maken over het MAC-adres van uw apparaat, zijn er momenten dat u het MAC-adres van uw iPhone moet weten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u de iPhone dient u identificeren op netwerken waar men gebruik maakt van controle op het MAC-adres alvorens er een netwerkverbinding kan worden gemaakt. U dient dan de iPhone te identificeren tegen de router om een internetverbinding te kunnen opzetten.

Het MAC-adres is een uniek 17-cijferig teken dat dient als hardware-identificatie op de netwerkinterfacecontroller (NIC)-kaart van uw apparaat.

De unieke identifier wordt toegekend door de fabrikant van het apparaat en is permanent aan uw apparaat verbonden. Dit maakt communicatie tussen apparaten binnen een lokaal netwerk mogelijk om een verbinding tot stand te brengen.

Het MAC-adres van uw apparaat wordt soms verward met het IP-adres, hoewel beide worden gebruikt om uw apparaat op het internet te identificeren, maar er zijn enkele belangrijke verschillen.

MAC-adressen worden permanent door de fabrikant van het apparaat toegewezen om uw apparaat van anderen te onderscheiden en zijn ontworpen om niet te worden gewijzigd. IP-adressen behandelen de logische routeerbare verbinding van uw apparaten en netwerken, en kunnen veranderen op basis van locatie.

Het MAC-adres van uw apparaat wordt binnen uw lokale netwerk gebruikt, terwijl het IP-adres over de hele wereld kan worden gebruikt om netwerkapparaten te identificeren.

Nu een beetje weet wat een MAC-adres is, is het tijd om uit te leggen hoe een MAC-adres kan worden opgezocht op een iPhone.

Mac adres opzoeken op een iPhone

Op een iPhone binnen het iOS besturingssysteem wordt een MAC-adres nergens genoemd. Apple beschrijft een MAC-adres als een Wi-Fi adres. Beide betekenen hetzelfde.

Open de iPhone. Tik op Instellingen. Tik daarna op Info. Navigeer een stukje naar beneden totdat u het Wifi-adres ziet. Het Wifi-adres is het MAC-adres van de iPhone.

Mac adres van iPhone

In het verleden was het mogelijk om apps van derden toegang te geven tot het Wifi-adres (MAC-adres) van uw iPhone. Dit is echter door Apple geblokkeerd. Het is dus ook niet meer mogelijk om het MAC-adres van iPhone te wijzigen met behulp van apps.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓