Automatisch inloggen in Ubuntu Linux voor desktop

Stefan
Automatisch inloggen in Ubuntu Linux voor desktop

Elke gebruiker die werkt met een Linux computer weet dat Linux een zeer goed beveiligd besturingssysteem is. Elke gebruiker moet zich daarom tijdens het opstarten van de computer eerst aanmelden in Linux met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Als u de enige gebruiker bent van de computer, dan kunt u Ubuntu Linux zo instellen dat er tijdens het opstarten van Ubuntu niet wordt gevraagd om inloggegevens. De gebruiker wordt dan automatisch aangemeld met de ingesteld inloggegevens.

Door automatisch aan te melden bij het opstarten hoeft u niet steeds een gebruikersnaam en wachtwoord in te geven in het aanmeldvenster. Dit scheelt tijd, maar is minder veilig.

Automatisch inloggen in Ubuntu Linux voor desktop

Open de instellingen door in de rechterbovenhoek op de aan/uit knop te klikken. In het menu klikt u vervolgens op “Settings”.

Settings openen

Klik vervolgens in de “Settings” links in het menu op “Users”. Om de instellingen aan te passen klikt u eerst op “Unlock”. Daarna geeft u het wachtwoord in van het gebruikersaccount.

Gebruikers instellingen in Ubuntu

Als u de instellingen heeft gedeblokkeerd dan schakelt u de optie “Automatic login” in. Als u nu Ubuntu opnieuw opstart, dan wordt u automatisch aangemeld met deze gebruiker.

Automatic login ubuntu

Zo makkelijk is het. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *