Automatisch inloggen in Ubuntu Linux voor desktop

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Elke gebruiker die werkt met een Linux computer weet dat Linux een zeer goed beveiligd besturingssysteem is. Elke gebruiker moet zich daarom tijdens het opstarten van de computer eerst aanmelden in Linux met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Als u de enige gebruiker bent van de computer, dan kunt u Ubuntu Linux zo instellen dat er tijdens het opstarten van Ubuntu niet wordt gevraagd om inloggegevens. De gebruiker wordt dan automatisch aangemeld met de ingesteld inloggegevens.

Door automatisch aan te melden bij het opstarten hoeft u niet steeds een gebruikersnaam en wachtwoord in te geven in het aanmeldvenster. Dit scheelt tijd, maar is minder veilig.

Automatisch inloggen in Ubuntu Linux voor desktop

Open de instellingen door in de rechterbovenhoek op de aan/uit knop te klikken. In het menu klikt u vervolgens op “Settings”.

Settings openen

Klik vervolgens in de “Settings” links in het menu op “Users”. Om de instellingen aan te passen klikt u eerst op “Unlock”. Daarna geeft u het wachtwoord in van het gebruikersaccount.

Gebruikers instellingen in Ubuntu

Als u de instellingen heeft gedeblokkeerd dan schakelt u de optie “Automatic login” in. Als u nu Ubuntu opnieuw opstart, dan wordt u automatisch aangemeld met deze gebruiker.

Automatic login ubuntu

Zo makkelijk is het. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!