Airpods automatisch verbinden met Mac uitschakelen

Stefan
Airpods automatisch verbinden met Mac uitschakelen

Sinds iOS 14, macOS Big Sur en iPad OS 14 heeft Apple de automatisch verbinden functionaliteit toegevoegd. Airpods die in de buurt zijn van een Apple apparaat die verbonden is met hetzelfde Apple-ID worden automatisch verbonden.

Als het om een iPhone en iPad gaat, werkt de automatisch verbinden functie zoals het moet doen. Echter als u uw iPhone en uw Mac computer regelmatig samen gebruikt, is de Airpods automatisch verbinden functionaliteit soms erg vervelend.

Soms schakelen AirPods automatisch over naar de Mac als u ze op uw iPad gebruikt, of ze weigeren terug te schakelen naar de iPhone, zelfs als u wordt gebeld. Het is probleem wat vaker voorkomt en waar ik persoonlijk ook met regelmaat echt last van heb.

Airpods automatisch verbinden met Mac uitschakelen

Om de automatisch verbinden functie van uw Airpods naar uw Mac uit te schakelen volgt u de onderstaande stappen.

In de linkerbovenhoek klik op het Apple icoon. In het menu klik op Systeemvoorkeuren.

systeemvoorkeuren mac

In de Mac instellingen klik op Bluetooth en open de Bluetooth instellingen.

Bluetooth instellingen mac

Zorg ervoor dat uw Apple Airpods verbonden zijn met uw Mac computer. Klik op de Apple Airpods in de bluetooth instellingen en klik op Opties.

Airpods bluetooth instellingen

In de Apple Airpods instellingen wijzig de instelling Automatisch bij Verbind met deze Mac naar Bij laatste keer verbonden met deze Mac.  Klik op Gereed.

Airpods automatisch verbinden met mac uitschakelen

U heeft nu het automatisch verbinden van uw Apple Airpods met uw Mac computer uitgeschakeld. Als u de Apple Airpods nu met uw Mac wilt verbinden klikt u boven in het menu (naast de tijd) op het Bluetooth icoon of het actiecentrum en selecteert u de Apple Airpods.

Airpods verbinden via bluetooth mac

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *