Airpods automatisch verbinden met Mac uitschakelen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Sinds iOS 14, macOS Big Sur en iPad OS 14 heeft Apple de automatisch verbinden functionaliteit toegevoegd. Airpods die in de buurt zijn van een Apple apparaat die verbonden is met hetzelfde Apple-ID worden automatisch verbonden.

Als het om een iPhone en iPad gaat, werkt de automatisch verbinden functie zoals het moet doen. Echter als u uw iPhone en uw Mac computer regelmatig samen gebruikt, is de Airpods automatisch verbinden functionaliteit soms erg vervelend.

Soms schakelen AirPods automatisch over naar de Mac als u ze op uw iPad gebruikt, of ze weigeren terug te schakelen naar de iPhone, zelfs als u wordt gebeld. Het is probleem wat vaker voorkomt en waar ik persoonlijk ook met regelmaat echt last van heb.

Airpods automatisch verbinden met Mac uitschakelen

Om de automatisch verbinden functie van uw Airpods naar uw Mac uit te schakelen volgt u de onderstaande stappen.

In de linkerbovenhoek klik op het Apple icoon. In het menu klik op Systeemvoorkeuren.

systeemvoorkeuren mac

In de Mac instellingen klik op Bluetooth en open de Bluetooth instellingen.

Bluetooth instellingen mac

Zorg ervoor dat uw Apple Airpods verbonden zijn met uw Mac computer. Klik op de Apple Airpods in de bluetooth instellingen en klik op Opties.

Airpods bluetooth instellingen

In de Apple Airpods instellingen wijzig de instelling Automatisch bij Verbind met deze Mac naar Bij laatste keer verbonden met deze Mac.  Klik op Gereed.

Airpods automatisch verbinden met mac uitschakelen

U heeft nu het automatisch verbinden van uw Apple Airpods met uw Mac computer uitgeschakeld. Als u de Apple Airpods nu met uw Mac wilt verbinden klikt u boven in het menu (naast de tijd) op het Bluetooth icoon of het actiecentrum en selecteert u de Apple Airpods.

Airpods verbinden via bluetooth mac

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓