More
  Startpagina Handige tips Applicaties verwijderen Mac: Dit is hoe u Mac software verwijderd!

  Applicaties verwijderen Mac: Dit is hoe u Mac software verwijderd!

  Applicaties verwijderen Mac? Een van de grootste verschillen tussen Windows en Mac is de manier waarop de programma’s kunnen worden verwijderd. Als je ook een Windows-gebruiker bent, weet je dat de procedure voor het verwijderen van programma’s op een Mac aanzienlijk verschilt. Er is geen Configuratiescherm waarin je je programma’s kunt vinden en verwijderen.

  Op de Mac kun je op verschillende manieren programma’s verwijderen die je niet meer nodig hebt. Het verwijderen van programma’s op een Mac is zelfs veel eenvoudiger dan op een Windows-pc. Dat komt voor een groot deel door de manier waarop de programma’s op een Mac-machine zijn geïnstalleerd. Er hoeft namelijk geen proces doorlopen te worden, tenminste niet altijd…

  Net als bij elke andere computer of smartphone wordt je Mac vooraf voorzien met enkele standaardprogramma’s. Apple vindt dat deze programma’s essentieel zijn en dat je ze nodig hebt om je standaard taken uit te voeren.

  Daarom kunnen deze standaard programma’s niet worden verwijderd. Je Mac voorkomt dat je ze verwijdert, en zelfs als je er op de een of andere manier in slaagt ze te verwijderen, komen ze terug met de volgende macOS-update.
  Enkele van deze programma’s zijn o.a. Notes, Photos, Safari, Stickies en TextEdit.

  Applicaties verwijderen Mac

  Applicaties verwijderen op uw Mac is erg simpel. De meeste applicaties kunt u vinden in de Applicaties folder op uw Mac, deze Applicatie folder bevat alle geïnstalleerd software.

  Open de Applicatie folder middels Finder, klik in het de taakbalk op Finder.

  applicaties mac osx

  In het Finder menu selecteert u aan de linkerzijde Apps.

  applicatie verwijderen mac osx

  In de lijst van Applicaties klikt u met de rechtermuis knop op de software die u wilt verwijderen en selecteert u verplaats naar prullenbak uit het menu.

  De applicatie wordt nu in het geheel in de prullenbak geplaatst waarna u de prullenbak leeg kunt maken om de software volledig te verwijderen.

  Configuratiebestanden verwijderen

  Terwijl u het programma op uw Mac hebt verwijderd, kunnen sommige van de configuratiebestanden voor het programma nog steeds op je Mac computer aanwezig zijn.

  Als je een programma installeert, worden namelijk niet alleen de programma’s aan je Mac toegevoegd, maar ook een aantal andere bestanden die aan het programma zijn gekoppeld.

  Een van de manieren om deze bestanden te wissen is door ze handmatig op uw computer te lokaliseren en ze vervolgens te verwijderen. Meestal bevinden deze bestanden zich in de map Bibliotheek.

  Open Finder en houdt de Option knop op uw toetsenbord ingedrukt.

  Klik bovenin in het Mac menu op Ga en selecteer Bibliotheek uit de lijst. Als u de option knop op uw toetsenbord niet ingedrukt houdt is de Bibliotheek optie niet zichtbaar in het menu.

  finder bibliotheek mac osx

  Open in de Bibliotheek map de mappen: Application Support, Cache en Preferences. In deze folders bevinden zich bestanden die geassocieerd zijn met de applicatie die u mogelijk heeft verwijderd. Deze folders hebben vaak dezelfde naam als de applicatie, u kunt deze folders verwijderen nadat u de applicatie uit de eerste stap heeft verwijderd.

  bibliotheek folder mac osx

  U doorzoekt dus drie mappen, Application Support, Cache en Preferences naar mappen met dezelfde naam als de applicatie die u heeft verwijderd. Deze mappen met dezelfde naam als de applicatie kunt u verwijderen.

  Application Support folder mac osx

  Dit is de manier om applicaties handmatig te verwijderen van uw Mac computer. Er is echter een simpelere manier om de applicatie op te schonen zonder dat u applicaties handmatig hoeft te verwijderen.

  Applicaties verwijderen van uw Mac met software

  Er is tegenwoordig ook voor Mac handige software beschikbaar die software en bijbehorende cache en instellingen voor u kan verwijderen. U hoeft dan niet telkens door de Applicatie folder opzoek naar software en in de Application Support, Cache en Preference folder opzoek naar geassocieerde mappen, dit doet de software voor U.

  CleanMyMac

  Optimaliseer uw Mac met één klik. Maak kennis met CleanMyMac: een zeer eenvoudige tool waarmee je je volledige Mac optimaliseert. Start alle taken om je Mac netjes, snel en beschermd te houden met één enkele klik.
  Download (nieuw venster)

   

  Open CleanMyMac, in het linker menu opent u Apps > Verwijderaar.

  Er wordt een venster geopend met alle geïnstalleerde software en applicaties op uw Mac.

  In dit nieuwe venster, selecteert u de software die u wilt verwijderen klikt u op de ronde verwijderen knop. De applicatie en alle bijbehorende bestanden op uw Mac worden opgezocht en verwijderd.

  Applicaties automatisch verwijderen Mac Osx

  U kunt de software sorteren op alle software, ongebruikte software, restjes (dit zijn de cache en configuratie bestanden), applicaties uit de AppStore, of op een bepaalde leverancier.

  Op deze manier kunt u snel selecteren en zoeken op bijvoorbeeld overbodige applicaties. Aanrader om de geïnstalleerde applicaties maandelijks eens na te lopen.

  Ik raad u aan onze gids over hoe u uw Mac kunt opschonen en sneller kunt maken te lezen. In deze gids vind u meer informatie om uw Mac in top conditie te houden!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x