Bestanden knippen en plakken op een Mac computer

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Het klinkt verwarrend, maar als u gewend bent om Windows te gebruiken en dan overschakelt naar een Mac computer, dan merkt u dat de Finder “Knippen” optie zich onder het “Bewerken” menu bevindt. Deze knippen knop is alleen voor tekst. Met andere woorden, u kunt geen bestanden of mappen “knippen” (verplaatsen) met deze optie.

Dit is hoe macOS werkt, en het zal voor mensen die net gewisseld zijn van computer of besturingssysteem even wennen zijn. Er is echter nog steeds een oplossing om bestanden te knippen en te plakken in macOS via een toetsencombinatie.

Bestand knippen of plakken via toetsencombinatie in macOS

Om één of meer bestanden met sneltoetsen te verplaatsen binnen macOS, opent u eerst  Finder door op het Finder-pictogram in het Dock te klikken.

Finder openen mac

Navigeer vervolgens naar de map met de bestanden die u wilt verplaatsen. Klik nu op het bestand of de bestanden die u wilt verplaatsen en druk tegelijkertijd op Command + C op uw toetsenbord.

bestand kopieren met finder

Ga vervolgens naar de locatie waar u uw bestanden wilt ‘plakken’ en druk op de toetsencombinatie Command + Option + V op uw toetsenbord. Het verschil zit hem in de Option toets die u extra ingedrukt dient te houden.

Finder zal de geselecteerde bestanden van hun oorspronkelijke locatie verplaatsen en ze in uw huidige map “plakken”. Simpel als dat.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓