Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Bestanden knippen en plakken op een Mac computer

Het klinkt verwarrend, maar als u gewend bent om Windows te gebruiken en dan overschakelt naar een Mac computer, dan merkt u dat de Finder “Knippen” optie zich onder het “Bewerken” menu bevindt. Deze knippen knop is alleen voor tekst. Met andere woorden, u kunt geen bestanden of mappen “knippen” (verplaatsen) met deze optie.

Dit is hoe macOS werkt, en het zal voor mensen die net gewisseld zijn van computer of besturingssysteem even wennen zijn. Er is echter nog steeds een oplossing om bestanden te knippen en te plakken in macOS via een toetsencombinatie.

Bestand knippen of plakken via toetsencombinatie in macOS

Om één of meer bestanden met sneltoetsen te verplaatsen binnen macOS, opent u eerst  Finder door op het Finder-pictogram in het Dock te klikken.

Finder openen mac

Navigeer vervolgens naar de map met de bestanden die u wilt verplaatsen. Klik nu op het bestand of de bestanden die u wilt verplaatsen en druk tegelijkertijd op Command + C op uw toetsenbord.

bestand kopieren met finder

Ga vervolgens naar de locatie waar u uw bestanden wilt ‘plakken’ en druk op de toetsencombinatie Command + Option + V op uw toetsenbord. Het verschil zit hem in de Option toets die u extra ingedrukt dient te houden.

Finder zal de geselecteerde bestanden van hun oorspronkelijke locatie verplaatsen en ze in uw huidige map “plakken”. Simpel als dat.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook
2 REACTIES
  1. Per ongeluk map met inhoud geknipt , inhoud blijkbaar niet mee gekopieerd .Vraag is de inhoud terug te vinden , of te herstellen
    Groeten

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!