Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

2 manieren om Mac apps automatisch bij te werken

Als u wilt dat uw Mac automatisch programma’s uit de Mac App Store bijwerkt, dan kunt u dat eenvoudig instellen in macOS. Dit kan een handige instelling zijn om te gebruiken als u uw Mac apps graag up-to-date houdt, maar regelmatig vergeet om ze handmatig bij te werken, of als u gewoon wilt dat het updateproces voor programma’s wordt geautomatiseerd.

De mogelijkheid om automatisch Mac apps bij te werken die oorspronkelijk uit de App Store zijn gedownload, bestaat al een tijdje. Echter, de nieuwste versies van macOS hebben de manier waarop de instelling werkt en waar deze zich bevindt, gewijzigd.

Mac apps automatisch bijwerken

Apps updaten via de AppStore

Om een app die is gedownload uit de AppStore automatisch te updaten bij een nieuwe versie dient u de AppStore te openen. Klik daarna linksbovenin in het menu op AppStore en daarna op Voorkeuren.

Klik op: Automatische updates om apps die u uit de App Store download en installeert automatisch bij te werken naar de nieuwste versie van de app.

Automatische updates voor apps inschakelen in macOs

Apps updaten via CleanMyMac

Om apps automatisch bij te werken met de laatste versie kunt u ook gebruik maken van de alles-in-een app CleanMyMac. CleanMyMac heeft een functie genaamd “Updater” die zodra een nieuwe versie van een app beschikbaar komt een melding geeft om de app te updaten.

De app biedt nog meer voordelen die u leest in de CleanMyMac review.

Download CleanMyMac

CleanMyMac updater

Klik op Updater aan de linkerzij en selecteer daarna de app om bij te werken. Klik daarna op Werk bij en CleanMyMac doet de rest. U hoeft geen installatieproces te doorlopen de apps wordt automatisch bijgewerkt met de nieuwste versie.

Lees meer: Mac opschonen en sneller maken.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES
 1. Hi Stefan,

  Ik ben lichtelijk in paniek want ik heb mn mac book air van 3 jaar oud geupdate met Big `Sur en ik krijg nu mn macbook niet meer aan de praat. Hij blijft hangen in het begin met die dunne laad balk. Ik heb ook geprobeerd met command alt `P en R en zelfs dan kom ik er niet in. Recovery mode ook geprobeerd en dan kom ik er wel in maar krijg ik het niet voor elkaar dat ie daarna wel gewoon opstart.

  Geen idee wat ik nu nog kan proberen. Jij een idee?

  Bij voorbaat dank iig!

  Warme groet,

  Mehdi

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!