2 manieren om Mac apps automatisch bij te werken

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u wilt dat uw Mac automatisch programma’s uit de Mac App Store bijwerkt, dan kunt u dat eenvoudig instellen in macOS. Dit kan een handige instelling zijn om te gebruiken als u uw Mac apps graag up-to-date houdt, maar regelmatig vergeet om ze handmatig bij te werken, of als u gewoon wilt dat het updateproces voor programma’s wordt geautomatiseerd.

De mogelijkheid om automatisch Mac apps bij te werken die oorspronkelijk uit de App Store zijn gedownload, bestaat al een tijdje. Echter, de nieuwste versies van macOS hebben de manier waarop de instelling werkt en waar deze zich bevindt, gewijzigd.

Mac apps automatisch bijwerken

Apps updaten via de AppStore

Om een app die is gedownload uit de AppStore automatisch te updaten bij een nieuwe versie dient u de AppStore te openen. Klik daarna linksbovenin in het menu op AppStore en daarna op Voorkeuren.

Klik op: Automatische updates om apps die u uit de App Store download en installeert automatisch bij te werken naar de nieuwste versie van de app.

Automatische updates voor apps inschakelen in macOs

Apps updaten via CleanMyMac

Om apps automatisch bij te werken met de laatste versie kunt u ook gebruik maken van de alles-in-een app CleanMyMac. CleanMyMac heeft een functie genaamd “Updater” die zodra een nieuwe versie van een app beschikbaar komt een melding geeft om de app te updaten.

De app biedt nog meer voordelen die u leest in de CleanMyMac review.

Download CleanMyMac

CleanMyMac updater

Klik op Updater aan de linkerzij en selecteer daarna de app om bij te werken. Klik daarna op Werk bij en CleanMyMac doet de rest. U hoeft geen installatieproces te doorlopen de apps wordt automatisch bijgewerkt met de nieuwste versie.

Lees meer: Mac opschonen en sneller maken.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

 1. Hi Stefan,

  Ik ben lichtelijk in paniek want ik heb mn mac book air van 3 jaar oud geupdate met Big `Sur en ik krijg nu mn macbook niet meer aan de praat. Hij blijft hangen in het begin met die dunne laad balk. Ik heb ook geprobeerd met command alt `P en R en zelfs dan kom ik er niet in. Recovery mode ook geprobeerd en dan kom ik er wel in maar krijg ik het niet voor elkaar dat ie daarna wel gewoon opstart.

  Geen idee wat ik nu nog kan proberen. Jij een idee?

  Bij voorbaat dank iig!

  Warme groet,

  Mehdi

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓