Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Encrypto: Wachtwoord instellen voor mappen in macOS

Er zijn diverse redenen waarom u overweegt een map op uw Mac te beveiligen met een wachtwoord. Een bepaalde beweegreden kan zijn dat u bepaalde gevoelige of persoonlijke informatie op uw apparaat hebt die u niet in verkeerde handen wilt laten vallen. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin uw Mac verloren gaat of gestolen wordt.

Ook kan het zijn dat u zich zorgen maakt dat derden toegang kunnen krijgen tot uw Mac. Door uw map met een wachtwoord te beveiligen, garandeert u dat alleen degenen met het juiste wachtwoord toegang hebben tot de inhoud van een map.

Daarnaast kan het voorkomen dat u een map met iemand anders wilt delen, bijvoorbeeld via e-mail of een USB-stick. Als deze map niet beveiligd is, kan in principe iedereen die toegang heeft tot de e-mail of USB-stick de inhoud bekijken. Door de map echter met een wachtwoord te beveiligen, zorgt u ervoor dat zelfs wanneer iemand anders deze map in handen krijgt, ze deze niet kunnen openen zonder het correcte wachtwoord.

Encrypto: Wachtwoord instellen voor mappen in macOS

Er zijn verschillende apps beschikbaar om een wachtwoord in te stellen voor een map op uw Mac. In dit artikel beschrijf ik de makkelijkste manier om een wachtwoord in te stellen op een map. Hierbij gebruik ik de app Encrypto.

Encrypto is een gebruiksvriendelijke softwaretool ontworpen door MacPaw om bestanden eenvoudig en veilig te versleutelen. De software biedt een reeks functies die het zowel voor beginners als voor ervaren gebruikers gemakkelijk maakt om bestanden en mappen te beveiligen. Een ander groot voordeel is dat Encrypto zowel voor Windows als Mac beschikbaar is, u kunt deze software dus platform onafhankelijk gebruiken.

Om te beginnen download u Encrypto uit de Mac AppStore. Hierna sleept u de map die u wilt beveiligen met een wachtwoord op het venster via drag and drop.

Map beveiligen met wachtwoord

Hierna stelt u een wachtwoord in en stelt u ook een wachtwoord hint in voor het geval u het wachtwoord vergeet. Klik vervolgens op de “Encrypt” knop om de map met inhoud te versleutelen. Encrypto gebruikt het AES-256-versleutelingsprotocol, dat bekend staat om zijn robuustheid en veiligheid. Dit zorgt ervoor dat uw bestanden beveiligd zijn tegen onbevoegde toegang.

wachtwoord instellen op map

Wanneer de map met inhoud is versleuteld kunt u de versleutelde inhoud opslaan op uw computer. Klik op de “Save as” knop om op te slaan.

Versleuteld bestand opslaan

U ziet nu een bestand op uw Mac met de bestandsextensie “.crypto”. Dit is het versleutelde bestand of map met inhoud.

crypto bestand op mac

U kunt het bestand openen door er dubbel op te klikken. Dit opent Encrypto waarna u een wachtwoord dient in te geven om het versleutelde bestand te ontsleutelen.

Versleutelde bestand ontsleutelen decrypt

Na het ontsleutelen kunt u de inhoud opslaan op uw computer door op “Save as” te klikken.

Decrypt save as

U ziet nu de inhoud van uw ontsleutelde bestanden op uw Mac. Hier kunt u de Windows versie van Encrypto downloaden.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!