Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Handleiding: Simpel bestanden verbergen op een Mac

Heeft u bepaalde bestanden die u liever verbergt voor mede Mac gebruikers? Dan kunt u middels deze instructie deze bestanden simpel verbergen met een wachtwoord en de sterke AES-256 encryptie. AES-256 is niet te kraken, uw bestanden zijn volledig beveiligd tegen ongewenste toegang middels Hider van MacPaw.

bestanden verbergen op een Mac

MacPaw heeft hiervoor een handige tool ontworpen genaamd Hider 2. In deze instructie leg ik stap voor stap uit hoe u bestanden kunt verbergen op een mac met Hider 2 van MacPaw. We gaan beginnen met het downloaden en installeren van Hider voor Mac.

hider 2 voor mac
Download Hider voor Mac OS

Na dat u Hider heeft gedownload voor Mac, dient u Hider eerst te installeren. Dit is heel simpel, toch leg ik het uit in deze instructie. Iedereen kan het!

hider installeren mac

Sleep MacPaw Hider 2 naar de Applicatie folder van uw Mac.

bestanden verbergen op mac met hider macpaw

Selecteer MacPaw Hider 2 uit de lijst van Applicaties op uw Mac. Start Hider.

hider melding mac os

Bij de melding dat MacPaw Hider van het internet is gedownload en/of u deze applicatie wilt toestaan om te openen, selecteert u Open.

hider wachtwoord

Geef een wachtwoord in, en een wachtwoord herstel vraag. Maak daarna een nieuwe kluis aan.

hider 2 registreren

Registreer Hider om een gratis test licentie aan te maken van 15 dagen. Klik daarna op Start Trial. U heeft nu een gratis test licentie.

bestanden verbergen op mac

Sleep bestanden die u wilt beschermen of verbergen in het venster van Hider. U kunt ook het plus teken gebruiken links onderin.

bestanden verborgen met macpaw hider 2 voor mac os

Na dat u een bestand heeft geïmporteerd in MacPaw Hider is het bestand beschermd en niet meer zichtbaar in macOS. Hider heeft het bestand nu verborgen in de kluis die alleen maar beschikbaar is met het wachtwoord wat u eerder tijdens installatie heeft opgegeven. Het bestand wat u gekozen heeft om te verbergen is niet meer zichtbaar op de originele locatie waar het zich eerder op uw mac bevond. Stond een bestand bijvoorbeeld in documenten, staat het daar nu niet meer. Het bestand vind u nu in de Hider kluis.

hider 2 bestanden verbergen op een mac

Wilt u het bestand echter weer zichtbaar maken, klikt u naast het bestand of bestanden op visible.

Bent u klaar met verbergen van bestanden op uw mac met Hider, dan klikt u op Lock Hider links bovenin. Hider gaat dan op slot, en niemand kan er nog bij zonder het wachtwoord. Het is echter wel aan te raden om het wachtwoord wat u heeft aangemaakt op te slaan in KeyChain van uw Mac. Mocht u het wachtwoord vergeten kunt u het daar terug vinden. Zonder wachtwoord komt u niet meer bij de bestanden die u heeft verborgen in Hider 2!

lock hider 2 voor mac

Verborgen bestanden worden gecodeerd met behulp van het AES 256 algoritme en verhuisd naar de Hider kluis, gemaakt door Hider 2. Als de bestanden afkomstig zijn van uw lokale schijf, worden ze opgeslagen in een lokale kluis op uw harde schijf, dus niet op een server van een bedrijfAls u bestanden op een externe schijf verbergt, wordt er een beveiligde kluis gemaakt op dat station en worden de bestanden daar naartoe verplaatst.

Het is niet mogelijk om applicaties te verbergen met Hider voor Mac. Met Hider 2 kunt u alleen bestands- type bestanden verbergen, denk aan afbeeldingen, documenten, xml bestanden etc.

hider 2 afsluiten mac os

Als u klaar bent, kunt u Hider afsluiten. Als Hider aangeeft dat er nog bestanden zichtbaar zijn, kies dan voor Hide and Quit.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!