Safari tabblad of startpagina aanpassen? Dit is hoe! (Big Sur)

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Safari is de standaard web browser van Apple in het Mac OS Big Sur besturingssysteem. Als u de Safari browser start merkt u meteen op dat in het nieuwe tabblad van Safari een aantal onderdelen standaard worden weergegeven.

De volgende onderdelen worden standaard weergegeven op het Safari tabblad: Favorieten, veel bezochte websites, privacy rapport, Siri suggesties, leeslijst, en de iCloud tabbladen van andere apparaten zoals een iPhone of iPad.

Echter, wist u dat u de nieuwe tab pagina of de startpagina van Safari ook kunt aanpassen? U kunt onderdelen in het Safari tabblad uitschakelen of zelf een achtergrond instellingen via de Safari instellingen. Dit is hoe!

Safari nieuwe tabblad aanpassen

Open de Safari browser. Indien u Safari al open heeft klik op het + icoon naast de adresbalk. Er wordt nu een nieuw tabblad geopend.

Tabblad onderdelen in- of uitschakelen in Safari

Rechts onderin vind u de instellingen knop. Als u op de instellingen knop klikt ziet u een nieuw menu waarin u bepaalde onderdelen die worden weergegeven in het Safari tabblad in- of uit kunt schakelen. Hiermee kunt u zelf beheren welke onderdelen er worden weergegeven in Safari.

safari tabblad aanpassen

Achtergrond instellen in Safari

U heeft zelfs de keuze om een eigen of voorgeinstalleerde achtergrond in te stellen in het Safari tabblad. U heeft de keuze door te navigeren door de voorbeelden. Als u zelf een achtergrond wilt instellen klikt u op het + icoon.

achtergrond instellen in safari mac big sur

U heeft dan nog meer keus uit afbeeldingen voor een Safari achtergrond of u kiest er een uit uw eigen afbeeldingsbibliotheek.

Startpagina instellen in Safari Mac Big sur

Als u liever een startpagina instelt in plaats van de standaard nieuwe tab pagina in Safari dan opent u Safari, gaat u bovenin het Mac Safari menu naar Safari, klik op Voorkeuren.

safari voorkeuren menu

Daarna klikt u op tabblad: Algemeen. In het tekstvak Homepage vult u de website in die u wilt laden bij het openen van een nieuw tabblad.

Daarna wijzigt u de instellingen: Open nieuwe tabbladen met naar Homepage (er staat Startpagina, maar dit dient Homepage te worden). Hetzelfde kunt u ook doen voor Open nieuwe vensters met: Homepage, of Startpagina of Lege pagina of dezelfde pagina.

startpagina instellingen safari mac big sur

Toon volledig webadres in Safari

Nog een andere tip die ik persoonlijk wel handig vind. Ga naar tabblad Geavanceerd en zet de optie: toon volledig websiteadres aan.

toon volledig webadres in safari

Hiermee wordt de website in de adresbalk niet meer half afgekapt en ziet u precies op welk website adres u aan het kijken bent.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld.

Mijn computer hulp is gratis maar zonder garanties.

377 Artikelen244 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x