More
  Startpagina Handige tips Dit is hoe Schermtijd werkt op uw Mac, complete instructie

  Dit is hoe Schermtijd werkt op uw Mac, complete instructie

  Schermtijd is een geweldige functie die vorig jaar werd geïntroduceerd op de iPad en de iPhone, maar ook voor de Mac met macOS 10.15 (Catalina).

  U kunt schermtijd gebruiken om te controleren wat u op uw Apple apparaten doet, en hoe lang, en om de computertijd van uw kinderen te beperken. Laten we eens kijken hoe schermtijd werkt.

  Open eerst de Systeemvoorkeuren in het Apple-menu, of het Dock, en open de Schermtijd applicatie.

  schermtijd openen mac

  In de linker zijbalk; klik op App Gebruik. In dit overzicht ziet u hoeveel tijd u per applicatie heeft gespendeerd per dag. Ook ziet u het gemiddelde per week.

  schermtijd gebruik mac

  Klik op Categorieën in het onderste paneel, dit laat zien waarvoor u uw Mac overwegend hebt gebruikt, zoals entertainment of sociale netwerken in plaats van apps.

  schermtijd categorieen mac

  Beweeg over een categorie of een applicatie en je ziet een zandloper. Beweeg over het vrij gedeelte onder limieten. Het is nogal moeilijk zichtbaar vind ik persoonlijk.

  schermtijd limiet instellen per categorie mac

  Klik op deze zandloper en u kunt de tijd die u aan die app of categorie besteedt beperken. U kunt een enkele uren per dag tijdslimiet, of een aangepast schema, zodat u (bijvoorbeeld) meer tijd in een weekend kunt toestaan dan op een doordeweekse dag.

  schermtijd limiet instellen per dag of week

  Klik op Meldingen op de linker zijbalk en ziet meteen hoeveel meldingen je die dag hebt ontvangen, en van welke applicaties. Klik op de datum in de rechterbovenhoek en u kunt de week in plaats van de dag bekijken.

  schermtijd meldingen

  Pickups is het aantal keren dat interactie hebt gehad met specifieke applicaties op uw Mac, d.w.z. dat je ze daadwerkelijk gebruikt in plaats van ze alleen maar te openen.

  Nogmaals, u kunt kijken naar vandaag of de hele week. Klik op een app om het gemiddelde per dag te zien.

  schermtijd activeringen

  Met de sectie Apparaatvrije tijd kunt u plannen voor tijd weg van het scherm. Tijdens de stilstandtijd zijn er alleen apps die u toestaat toegankelijk.

  U kunt de apparaatvrije tijd instellen op een dagelijkse basis, of aanpassen aan de dagen van de week.

  apparaatvrije tijd schermtijd

  App limieten stellen de apparaatvrije tijd in per applicatie of per categorie en kunnen dagelijks of op maat worden toegepast volgens de dag van de week.

  Vijf minuten voor de vrije tijd verschijnt er een melding dat u bijna geen tijd meer heeft.

  applimieten schermtijd mac

  Altijd toegestane apps die zelfs tijdens apparaatvrije tijd kunnen worden gebruikt. Bijvoorbeeld de mail applicatie of specifieke contacten kunt u hier toewijzen.

  altijd toestaan apps schermtijd

  Content en Privacy beperkt expliciete inhoud zoals websites, expliciete taal, aankopen, downloads en andere media. Het is even uitzoeken wat u precies wilt beperken tijdens schermtijd.

  schermtijd materiaal en privacy

  Klik op Opties (linksonder) en vink ‘Delen op alle apparaten’ aan om uw instellingen op al uw Apple apparaten toe te passen.

  schermtijd delen op alle apparaten

  Klik op gebruik toegangscode voor schermtijd en stel een wachtwoord in om te voorkomen dat uw kinderen of partner de instellingen die u op hun Mac hebt toegepast kunnen wijzigen.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben! Succes met schermtijd.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...