Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Dit is hoe Schermtijd werkt op uw Mac, complete instructie

Schermtijd is een handige functie die vorig jaar werd geïntroduceerd op de iPad en de iPhone maar ook voor de Mac met macOS 10.15 (Catalina) en later.

U kunt schermtijd gebruiken om te controleren wat u op uw Apple apparaten doet, hoe lang en om de computertijd van uw kinderen te beperken. Laten we eens kijken hoe schermtijd werkt.

Open eerst de Systeemvoorkeuren in het Apple-menu, of het Dock, en open de Schermtijd applicatie.

schermtijd openen mac

In de linker zijbalk, klik op App Gebruik. In dit overzicht ziet u hoeveel tijd u per applicatie heeft gespendeerd per dag. Ook ziet u het gemiddelde per week.

schermtijd gebruik mac

Klik op Categorieën in het onderste paneel. Dit laat zien waarvoor u uw Mac overwegend hebt gebruikt, zoals entertainment of sociale netwerken in plaats van apps.

schermtijd categorieen mac

Beweeg over een categorie of een applicatie en u ziet een zandloper. Beweeg over het vrij gedeelte onder limieten. Het is nogal moeilijk zichtbaar vind ik persoonlijk.

schermtijd limiet instellen per categorie mac

Klik op deze zandloper en u kunt de tijd die u aan die app of categorie besteedt beperken. U kunt een enkele uren per dag tijdslimiet, of een aangepast schema, zodat u (bijvoorbeeld) meer tijd in een weekend kunt toestaan dan op een doordeweekse dag.

schermtijd limiet instellen per dag of week

Klik op Meldingen op de linker zijbalk en ziet meteen hoeveel meldingen je die dag hebt ontvangen en van welke applicaties. Klik op de datum in de rechterbovenhoek en u kunt de week in plaats van de dag bekijken.

schermtijd meldingen

Activeringen is het aantal keren dat interactie hebt gehad met specifieke applicaties op uw Mac, d.w.z. dat u ze daadwerkelijk gebruikt in plaats van ze alleen maar te openen.

Nogmaals, u kunt kijken naar vandaag of de hele week. Klik op een app om het gemiddelde per dag te zien.

schermtijd activeringen

Met de sectie Apparaatvrije tijd kunt u plannen voor tijd weg van het scherm. Tijdens de stilstandtijd zijn er alleen apps die u toestaat toegankelijk.

U kunt de apparaatvrije tijd instellen op een dagelijkse basis of aanpassen aan de dagen van de week.

apparaatvrije tijd schermtijd

App limieten stellen de apparaatvrije tijd in per applicatie of per categorie en kunnen dagelijks of op maat worden toegepast volgens de dag van de week.

Vijf minuten voor de vrije tijd verschijnt er een melding dat u bijna geen tijd meer heeft.

applimieten schermtijd mac

Altijd toegestane apps die zelfs tijdens apparaatvrije tijd kunnen worden gebruikt. Bijvoorbeeld de mail applicatie of specifieke contacten kunt u hier toewijzen.

altijd toestaan apps schermtijd

Content en Privacy beperkt expliciete inhoud zoals websites, expliciete taal, aankopen, downloads en andere media. Het is even uitzoeken wat u precies wilt beperken tijdens schermtijd.

schermtijd materiaal en privacy

Klik op Opties (linksonder) en vink ‘Delen op alle apparaten’ aan om uw instellingen op al uw Apple apparaten toe te passen.

schermtijd delen op alle apparaten

Klik op gebruik toegangscode voor schermtijd en stel een wachtwoord in om te voorkomen dat uw kinderen of partner de instellingen die u op hun Mac hebt toegepast kunnen wijzigen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben! Succes met schermtijd.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!