Schermtijd meldingen uitschakelen in Mac OS

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Schermtijd is handige functionaliteit in Mac OS die het mogelijk maakt om bij te houden welke en voor hoelang precies u specifieke onderdelen en applicaties in Mac OS gebruikt.

Schermtijd is ook handig om applicaties en het apparaat gebruik bij kinderen te beperken. De meldingen over tijd en statistieken van Schermtijd kunnen echter vervelend worden na verloop van tijd.

In deze instructie leg ik u stap voor stap uit hoe u meldingen of notificaties van Schermtijd kunt uitschakelen in Mac OS.

Schermtijd meldingen uitschakelen

Klik links bovenin op het Apple icoon () en selecteer uit het menu Systeemvoorkeuren.

systeemvoorkeuren menu mac

In de Mac systeeminstellingen klik op Berichtgeving en open de Berichtgeving instellingen.

berichtgeving instellingen mac

Om de Schermtijd meldingen (Schermtijd notificaties) uit te schakelen. Klik links in het menu op Schermtijd om de Schermtijd instellingen te openen.

Daarna schakel de berichtgeving voor Schermtijd uit door op de blauwe schuif te klikken en daarmee notificaties uit te schakelen.

schermtijd meldingen uitschakelen

U kunt indien gewenst ook nog kiezen om de meldingen wel weer te geven maar de notificaties aan te passen. Zo kunt u de meldingen weergeven op het vergrendel scherm, voorvertoningen weergeven van Schermtijd meldingen en de meldingen tonen in het berichtencentrum.

Schermtijd uitschakelen

Indien u Schermtijd meldingen helemaal wilt uitschakelen door Schermtijd zelf uit te schakelen dan doet u dit op de volgende manier.

Klik links bovenin op het Apple icoon () en selecteer uit het menu Systeemvoorkeuren.

systeemvoorkeuren menu mac

In de Mac systeeminstellingen klik op Schermtijd en open de Schermtijd instellingen.

schermtijd instellingen mac

In de Schermtijd instellingen klik links onderin op Opties.

schermtijd uitschakelen mac

Daarna klikt u rechts bovenin op Schakel uit om Schermtijd op voor dit specifieke apparaat (Mac) volledig uit te schakelen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓