Welke videokaart heeft mijn Mac? Videokaart model opzoeken in macOS

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Elke Mac computer is uitgerust met een ingebouwde videokaart. Deze videokaart zorgt ervoor dat grafische beelden worden weergegeven op uw computer maar zorgt ook voor het kunnen spelen van computerspellen op Mac. De videokaart een Graphical Processor Unit (GPU) is een standaard onderdeel van iedere Mac.

Als u wilt weten welke videokaart er in uw MacBook, Mac mini of iMac is geïnstalleerd dan kunt u dat op de volgende manier opzoeken.

Welke videokaart heeft mijn Mac

Om te beginnen klik op het Apple icoon in de linkerbovenhoek. Klik daarna op Over deze Mac uit het menu.

over deze mac systeeminformatie

In het systeem overzicht van uw Mac ziet u nu welk videokaart model er in uw Mac is geïnstalleerd. Dit overzicht laat echter alleen zien welke videokaart (GPU) er naast het moederboard model nog meer geïnstalleerd.

videokaart in mac

Voor een uitgebreider overzicht van alle videokaarten en grafische instellingen in uw Mac klikt u op de Systeemoverzicht knop. Een uitgebreid overzicht wordt getoond met alle hardware specificaties van in uw Mac.

Klik links in het menu op Video/beelschermen. U ziet daarna in een overzicht het model van uw videokaart, het chipset model met alle specificaties.

ingebouwde videokaart model in mac

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!