Welke videokaart heeft mijn Mac? Videokaart model opzoeken in macOS

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Elke Mac computer is uitgerust met een ingebouwde videokaart. Deze videokaart zorgt ervoor dat grafische beelden worden weergegeven op uw computer maar zorgt ook voor het kunnen spelen van computerspellen op Mac. De videokaart een Graphical Processor Unit (GPU) is een standaard onderdeel van iedere Mac.

Als u wilt weten welke videokaart er in uw MacBook, Mac mini of iMac is geïnstalleerd dan kunt u dat op de volgende manier opzoeken.

Welke videokaart heeft mijn Mac

Om te beginnen klik op het Apple icoon in de linkerbovenhoek. Klik daarna op Over deze Mac uit het menu.

over deze mac systeeminformatie

In het systeem overzicht van uw Mac ziet u nu welk videokaart model er in uw Mac is geïnstalleerd. Dit overzicht laat echter alleen zien welke videokaart (GPU) er naast het moederboard model nog meer geïnstalleerd.

videokaart in mac

Voor een uitgebreider overzicht van alle videokaarten en grafische instellingen in uw Mac klikt u op de Systeemoverzicht knop. Een uitgebreid overzicht wordt getoond met alle hardware specificaties van in uw Mac.

Klik links in het menu op Video/beelschermen. U ziet daarna in een overzicht het model van uw videokaart, het chipset model met alle specificaties.

ingebouwde videokaart model in mac

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

455 Artikelen298 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
ComputerComputer
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x