Home PC tips Mozilla Firefox Bladwijzers uit Google Chrome importeren in Firefox

Bladwijzers uit Google Chrome importeren in Firefox

0
Bladwijzers uit Google Chrome importeren in Firefox

Bladwijzers zijn een belangrijk onderdeel van een browser. Als u er jaren over heeft gedaan om interessante websites te verzamelen als bladwijzers, en u wisselt van browser, dan wilt u deze bladwijzers overzetten.

In deze tip leest u hoe u bladwijzers vanuit de Google Chrome browser kunt importeren in de Mozilla Firefox browser.

De Google Chrome browser is de meest gebruikte browser ter wereld. Deze browser is vooral gericht op snelheid en gebruiksgemak. De Firefox browser is een browser die vanuit Mozilla meer gericht is op privacy. Steeds meer gebruikers vinden privacy een belangrijk onderdeel en willen wisselen van browser, bijvoorbeeld naar de Firefox browser.

Als u in het verleden al uw bladwijzers in Google Chrome heeft opgeslagen dan kunt u deze bladwijzers op twee manieren opnieuw importeren in de Firefox browser. Op deze manier verliest u geen bladwijzers.

De eerste manier om bladwijzers naar Firefox over te zetten is door de bladwijzers in de Firefox browser direct te importeren. Deze manier is aanbevolen als u Firefox op dezelfde PC heeft geïnstalleerd als de Google Chrome browser.

Mocht u de Firefox browser op een andere PC dan de Google Chrome browser hebben geïnstalleerd dan exporteert u eerst alle bladwijzers via een HTML bestand uit de Google Chrome browser. Daarna kunt u dit HTML-bestand met bladwijzers naar de andere PC verplaatsen en daar importeren in de Firefox browser.

Bladwijzers uit Google Chrome importeren in Firefox

Google Chrome bladwijzers importeren in Firefox via de Firefox importeerwizard

Als u Google Chrome en Firefox op dezelfde PC heeft geïnstalleerd dan kunt u via de Firefox importeerwizard de bladwijzers op een simpele manier vanuit Google Chrome in Firefox importeren.

Open de Firefox browser. Klik in de rechterbovenhoek op het menu pictogram. In het menu klik op Bladwijzers en daarna op Bladwijzers beheren. U kunt ook de CTRL + SHIFT + O toetsencombinatie gebruiken.

Klik op “Importeren en reservekopie maken”. Klik daarna in het menu op “Gegevens van een andere browser importeren”.

Selecteer “Chrome” in de lijst om de bladwijzers uit Google Chrome te kunnen importeren. Zorg ervoor dat u Google Chrome afsluit voordat u op volgende klikt om door te gaan.

Maak een selectie van de te importeren gegevens zoals bladwijzers uit de Google Chrome browser naar de Firefox browser.

Het importeren van de gegevens naar Firefox is voltooid. Klik op voltooien om af te sluiten.

In de bladwijzerbalk ziet u nu de geïmporteerde bladwijzers uit Google Chrome in Firefox.

Google Chrome bladwijzers importeren in Firefox via HTML-bestand

Als de bladwijzers van Google Chrome gaat importeren in Firefox, maar Firefox is geïnstalleerd op een andere PC dan dient u een HTML-bestand aan te maken met alle bladwijzers. Deze bladwijzers kunt u daarna via dit HTML-bestand importeren in de Firefox browser.

Open de Google Chrome browser op de bladwijzers te exporteren. Klik in de rechterbovenhoek op het menu pictogram. In het menu klik op Bladwijzers en daarna op Bladwijzerbeheer.

Klik op de drie verticale puntjes om de bladwijzers te organiseren.

In het menu klikt u vervolgens op “Bookmarks exporteren”.

Nu gaan we de bladwijzers uit Google Chrome opslaan als een HTML-bestand om deze later te kunnen importeren in de Firefox browser. Geef een herkenbare bestandsnaam op, selecteer een locatie voor het HTML-bestand en klik op de Opslaan knop.

Open nu de Firefox browser. Klik in de rechterbovenhoek op het menu pictogram.

In het menu klik op Bladwijzers en daarna op Bladwijzers beheren. U kunt ook de CTRL + SHIFT + O toetsencombinatie gebruiken.

Klik op “Importeren en reservekopie maken”. In het menu klik vervolgens op “Bladwijzers importeren vanuit HTML-bestand”.

Selecteer nu het HTML-bestand met de bladwijzers uit Google Chrome die we eerder uit Google Chrome hebben geëxporteerd. Klik vervolgens op Openen.

De bladwijzers uit Google Chrome zijn nu succesvol via dit HTML-bestand geïmporteerd in de Firefox browser. U krijgt hiervan verder geen bericht.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten