More
  Startpagina Handige tips Backup maken van Windows 10 drivers en drivers herstellen

  Backup maken van Windows 10 drivers en drivers herstellen

  U moet ervoor zorgen dat u een systeem hebt om uw drivers te ondersteunen. Dit zal u helpen als u een apparaat stuurprogramma moet terugzetten naar een eerdere versie, omdat u dan een kopie van uw oudere apparaat stuurprogramma’s beschikbaar hebt.

  Windows verwijdert doorgaans geen oude stuurprogramma’s, zelfs niet als u teruggaat naar een eerdere Windows versie. Het maken van een back-up van uw Windows 10 drivers kan u helpen om deze stuurprogramma’s snel te herstellen, mocht u echter genoodzaakt zijn om Windows op een later tijdstip te wissen en opnieuw te installeren.

  Als dat gebeurt, heeft u deze oudere drivers bij de hand als u van plan bent om terug te gaan naar een oudere driver, in plaats van een problematische nieuwere driver te installeren.

  Gelukkig kunt u een snelle back-up maken van de ge├»nstalleerde stuurprogramma’s met behulp van de DISM-tool (Deployment Image Servicing and Management) om dit soort problemen te voorkomen.

  Back-up maken van Windows 10 drivers

  Drivers back-up via PowerShell

  Om te beginnen dient u Powershell te openen als Administrator (beheerder). U dient om deze actie te kunnen uitvoeren dus beheerder te zijn van de computer waarvan u de drivers wilt backuppen.

  powershell openen

  Ga naar de C:\ drive op uw computer en maak een nieuwe map met de naam: stuurprogrammas. Het mag ook een andere naam hebben, maar onthoudt de naam deze hebben we later nodig.

  In het PowerShell venster, typt u het volgende (heeft u een andere map naam gekozen dan stuurprogrammas vervang dan stuurprogrammas voor de map naam):

  DISM /online /export-driver /destination:C:\stuurprogrammas

  dism backup maken drivers windows 10

  DISM zal nu drivers exporteren naar de map die u aangegeven heeft.

  Drivers back-up handmatig

  Als u een back-up wilt maken van alle drivers, inclusief de drivers die Windows zelf al kent dan gaat u naar: C:\windows\system32\ en kopieert u de folder: DriverStore

  driverstore kopieren

  U plaatst de gekopieerde folder naar de locatie waar u de back-up van de stuurprogramma’s wilt opslaan. In dit voorbeeld heb ik de map C:\Stuurprogrammas\ gebruikt. Ik raadt u aan een locatie te kiezen op externe media zoals een NAS, USB Stick of externe hardeschijf.

  Driver back-ups terug installeren

  Als u deze stuurprogramma’s in de toekomst opnieuw moet installeren, kunt u ze allemaal tegelijk installeren met de PnPUtil-tool.

  In een PowerShell-venster met beheerdersrechten typt u (let op de quotes, type ze zelf, kopieren gaat niet altijd goed):

  PnPutil /add-driver “C:\stuurprogrammas\*.inf” /subdirs /install /reboot

  pnputil drivers installeren

  Dit zal alle drivers in deze map installeren, waarbij uw PC opnieuw wordt opgestart om het proces te voltooien.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

  Dubbele bestanden vinden in een Windows installatie kan veel tijd kosten, deze tijd kunt u beter gebruiken. In dit artikel geef ik u meerdere...

  Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

  Last van een trage Google Chrome browser? Google Chrome is nog steeds de meest gebruikte web browser te wereld. Doordat zoveel mensen Chrome gebruiken...

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x