4 manieren om Windows Terminal als beheerder te openen

Stefan
4 manieren om Windows Terminal als beheerder te openen

Er zijn verschillende manieren om Windows Terminal als beheerder (“administrator”) te openen op een Windows 11 PC. U kunt Windows Terminal zelfs altijd openen als administrator.

Door Windows Terminals als beheerders te openen kunt u verschillende hulpprogramma’s of apps uitvoeren. Door het uitvoeren van apps als beheerder kunt u instellingen wijzigen en onderhoud uitvoeren aan uw Windows 11 PC.

Windows Terminal is een terminalemulator met meerdere tabbladen die Microsoft heeft ontwikkeld voor Windows 10 en later als vervanging voor Windows Console. Het kan elke opdrachtregel app op een apart tabblad uitvoeren. Het is te vergelijken met het Opdrachtprompt en PowerShell.

Windows Terminal in Windows 11

Het voordeel van Windows Terminal is dat het ook ondersteuning biedt per tabblad om andere opdrachtregel apps te openen zoals Opdrachtprompt en PowerShell. Op deze manier kunt u werken met drie verschillende opdrachtregel apps in een venster.

4 manieren om Windows Terminal als beheerder te openen

Windows Terminal uitvoeren als beheerder via het Startmenu

Als u toegang heeft tot het Startmenu dan kunt u Windows Terminal starten als beheerder. Open het Startmenu. Klik rechtsbovenin op “alle apps”.

windows terminal als beheerder openen via het startmenu

In de lijst van alle apps ga naar de “T” van Terminal en houdt de CTRL + SHIFT toetsencombinatie ingedrukt op uw toetsenbord. Klik vervolgens op “Terminal”.

Terminal openen

Wilt u toestaan dat de terminal apps wijzigingen aan uw apparaat aanbrengt, klik op “Ja”.

UAC Terminal toestaan

Terminal is nu geopend als beheerder.

Windows Terminal uitvoeren als beheerder via zoeken

In de Windows 11 taakbalk, klik op het vergrootglas. In het zoekvenster type: terminal. Klik met de rechtermuisknop op “Terminal” en klik daarna op “Als administrator uitvoeren”.

Terminal openen als administrator via zoeken

U heeft nu Terminal geopend als beheerder op uw Windows 11 PC via zoeken.

Lees ook
DNS via HTTPS inschakelen in Windows 11? Dit is hoe!

Windows Terminal uitvoeren als beheerder via uitvoeren

Het uitvoeren venster biedt een snelle toepassing voor het openen van verschillende uitvoerbare bestanden. Zo kunt u ook de Terminal app via uitvoeren starten als administrator.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. In het menu klik op uitvoeren. In het uitvoeren venster type: wt.exe

Houdt nu de CTRL + SHIFT toetsencombinatie ingedrukt en druk op ENTER om te bevestigen terwijl u de bovenstaande toetsencombinatie nog steeds heeft ingedrukt.

wt starten via uitvoeren als beheerder

Het Terminal proces (wt.exe) wordt nu uitgevoerd als beheerder – administrator.

Windows Terminal uitvoeren als beheerder via het Win-X menu

Het Win-X menu biedt een snel overzicht van veel gebruikte hulpmiddelen in Windows 11. Het is een extra menu om snel apps te kunnen starten. Ook het uitvoeren van Windows Terminal als beheerder is onderdeel van dit menu.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. U ziet nu het Win-X menu. In het menu klik op Windows Terminal (beheerder). U heeft nu Windows Terminal als administrator uitgevoerd via het Win-X menu.

Windows terminal beheerder uitvoeren via win-x menu

Ik hoop u met deze vier verschillende manieren om Windows Terminal te openen als administrator te hebben geïnformeerd. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *