More
  Startpagina Handige tips Windows 10 De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal wat experimentele opties (ook wel “flags” genoemd) die u in Chromium Edge kunt activeren.

  U kunt standaard instellingen wijzigen in het Edge experimentele menu maar u kunt ook experimentele functionaliteit activeren die mogelijk later in een officiele versie van Microsoft Edge wordt geintroduceerd.

  De experimentele opties die in dit artikel worden geintroduceerd kunnen in nieuwere versies van Chromium Edge weer aangepast of verwijderd zijn. Experimentele opties zijn vanzelfsprekend experimenteel en kunnen door Microsoft elk moment aangepast worden.

  Laten we eens kijken naar wat aanpassingen om Edge beter te maken.

  Microsoft Edge experimentele instellingen

  Open de Chromium Edge browser. In de adresbalk type: edge://flags/

  chromium edge experimentele functies

  Dark mode

  Ook Chromium Edge biedt de optie om dark mode te activeren. Dit kan via de experimentele opties.

  Zoek in de Zoekvlaggen zoekbalk op: dark mode. De optie: Force Dark mode for Web Contents is nu beschikbaar.

  dark mode aanzetten microsoft edge

  Zorg dat uw IP niet te achterhalen via WebRTC

  Web Realtime Communication is een techniek die gebruikt wordt bij het streaming van video of bij het voeren van spraak gesprekken via de Edge browser.

  Door WebRTC wordt uw IP adres gedeeld met andere gebruikers. Als u de optie: Anonymize local IPs exposed by WebRTC inschakeld dan kunt u uw IP adres verbergen voor iedereen die via WebRTC uw IP adres probeert te achterhalen.

  Anonymize local IPs exposed by WebRTC

  Batterij besparen door Turn off caching of streaming media to disk uit te schakelen.

  Als u de optie: Turn off caching of streaming media to disk inschakeld dan wordt de batterij van uw computer gespaard. Als u media streamt via de browser dan laadt de Edge browser een paar seconden vooruit om te zorgen dat als er zich een verstoring voordoet in de internet connectie, u niet meteen een stotterend beeld te zien krijgt.

  Turn off caching of streaming media to disk

  Als u deze optie inschakeld wordt uw hardeschijf minder belast voor het vooruit streamen en wordt de batterij bespaard. Dit is vooral bij wat oudere computers een probleem. Het nadeel van het uitschakeld van het vooruit streamen is dat u mogelijk wat verstoringen tijdens het kijken van media kunt verwachten.

  Windows spellingcontrole in Microsoft Edge

  Microsoft Edge gebruikt zijn eigen spellingscontrole in de browser. Als u de Windows spellingscontrole wilt gebruiken in Edge omdat u uw eigen woorden aan de Windows spellingscontrole heeft toegevoegd dan kunt u dat doen op de volgende manier.

  Zoek op: Use Windows spellingcheck

  windows spellingscontrole toevoegen in edge

  Afbeeldingen vertraagd laden, laad pagina’s sneller

  Lazy Image Loading, zoals de naam suggereert vertraagt de laadtijd van de afbeelding op de website die u bezoekt op dat moment. Dat wil zeggen dat het afbeeldingen per stuk laad op het moment dat u naar beneden navigeert in een website.

  Lazy Image Loading in microsoft edge

  Dat is een zeer nuttige “flag” die kan helpen om het laden van de pagina te versnellen en uw internetgegevens te verminderen, omdat afbeeldingen alleen worden geladen wanneer u over de pagina scrollt.

  Blokkeer zware advertenties

  Iedereen weet dat een website zonder advertenties sneller laad. Echter, veel websites maken gebruik van advertenties om bepaalde kosten te dekken. Als een website een advertentie laad die teveel geheugen vraagt aan uw computer zal de experimentele optie in Edge: Heavy Ad Intervention deze advertentie blokkeren zonder advertentie block software.

  Heavy Ad Intervention

  Bekijk een website voordat u deze opent

  Als u een website wilt bekijken voordat u de link daadwerkelijk aanklikt dan kunt u dit via Edge instellingen als u zoekt op: Previews Allowed

  Previews Allowed

  Sneller downloaden met Microsoft Edge

  Als u de optie: Parallel downloading aanzet in Microsoft Edge dan breekt Microsoft het bestand wat u wilt downloaden op in meerdere kleinere stukken. Het resultaat is het downloaden van bestanden via Edge sneller gaat. Uiteraard nooit sneller dan het maximaal beschikbaar bandbreedte dat beschikbaar is via uw internet provider.

  Parallel Downloading

  Blokkeer Potentieel Ongewenst Programmas

  Potentieel Ongewenst Programma’s is een klasse apart als het gaat om malware. PUPs zijn programma’s die in een grijs gebied zitten waardoor deze niet of amper worden opgemerkt door Antivirus software die zoekt naar traditionele virussen. Microsoft Smartscreen heeft functionaliteit om PUPs te detecteren en via Edge kunt u een meldingen krijgen als u op het punt staat om een PUP programma te downloaden.

  Zoek op: Potentially Unwanted App protection en schakel de optie in.

  Potentially Unwanted App bescherming in Edge

  Afleidingsvrije mode (Focus mode)

  De Focus mode helpt bij afleidingsvrij browsen. In principe werkt de Flag op de tabbladen en wanneer u de Focus modus voor een bepaald tabblad inschakelt, wordt het tabblad in een ander venster geopend, waardoor uw werk of leeservaring volledig op het betreffende tabblad is gericht.

  microsoft edge focus mode aanzetten

  Blokkeer trackers

  Als uw privacy uw lief is dan gebruikt u Firefox, of u schakelt de optie: Microsoft Edge Tracking Prevention in. Door deze optie in te schakelen zorgt u ervoor dat er geen trackers meer mogelijk zijn op de websites die u bezoekt. De site beheerder kan u dan via Edge moeilijker online volgen.

  Microsoft Edge Tracking Prevention

  Lees ook mijn andere Microsoft Edge informatie.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...

  Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  De meeste Mac computers hebben een ingebouwde camera. Alleen de Mac Pro en Mac mini hebben geen ingebouwde camera. In sommige gevallen werkt de ingebouwde...

  Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x