More
  Startpagina Handige tips Windows 10 wachtwoord vervaldatum instellen (expiratie datum)

  Windows 10 wachtwoord vervaldatum instellen (expiratie datum)

  In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe u een wachtwoord vervaldatum kunt instellingen in Windows 10.

  Een wachtwoord vervaldatum instellen voor uw Microsoft account of lokaal account is belangrijk onderdeel van uw Windows 10 beveiliging. U kunt zich voorstellen dat er mogelijk ooit iemand uw wachtwoord kan achterhalen, zeker als u gebruik maakt van meerdere beheerders op dezelfde Windows 10 computer.

  Er zijn meerdere redenen denkbaar om uw wachtwoord van Windows 10 te wijzigen. k ga niet elke reden verklaren. Het periodiek wijzigen van wachtwoorden moet onderdeel zijn een goed opgezet beveiligingsplan om uw Windows 10 installatie en bijbehorend Microsoft account te beschermen.

  In Windows 10 kunt u gebruik maken van een Microsoft account welke is gekoppeld aan uw Windows 10 installatie of een lokaal beheerders account.

  Om een vervaldatum voor het Windows 10 beheerders wachtwoord in te stellen zijn twee verschillende stappen nodig, ik licht beide toe in dit artikel.

  Windows 10 wachtwoord vervaldatum instellen

  Wachtwoord vervaldatum voor gekoppeld Microsoft account

  Als u gebruik maakt van een beheerders account in uw Windows 10 installatie welke is gekoppeld aan een Microsoft account dan kunt u met de volgende stappen een expiratie datum instellen voor uw wachtwoord. Het Windows 10 wachtwoord dient dan elke 72 dagen gewijzigd te worden. Microsoft geeft u bericht wanneer u het wachtwoord dient te wijzigen.

  Ga naar de Microsoft account instellingen. En log-in met uw hotmail.com – live.nl of outlook.com e-mail en wachtwoord.

  wachtwoord wijzigen microsoft account

  Ga bovenin naar Wachtwoord wijzigen en klik op Wijzigen.

  Er wordt nu gevraagd om uw huidige wachtwoord en een nieuw wachtwoord in te geven.

  wijzig wachtwoord elke 72 dagen windows

  Als u dit gedaan heeft zet daarna een vinkje bij: mijn wachtwoord moet elke 72 dagen worden gewijzigd.

  Als de wijziging succesvol was, wordt u teruggestuurd naar de Microsoft-account pagina. Log in en uit in Windows 10 om uw nieuwe wachtwoord te gebruiken.

  Het wachtwoord voor uw Microsoft-account vervalt na 72 dagen en u wordt gevraagd het te wijzigen na uw volgende aanmelding.

  Wachtwoord vervaldatum instellen voor een lokaal Windows 10 account

  Als u geen Microsoft account heeft gekoppeld aan Windows 10 is het nog steeds mogelijk om uw wachtwoord periodiek te vernieuwen. Ook in Windows 10 met een lokaal account kunt u een vervaldatum instellen voor het beheerders wachtwoord.

  Standaard is een vervaldatum voor het wachtwoord in Windows 10, 42 dagen. Elke 42 dagen dient u het wachtwoord te wijzigen.

  Klik met de rechtermuisknop op de start knop in Windows 10. Selecteer uitvoeren uit het menu.

  windows 10 uitvoeren

  In het uitvoeren venster type: netplwiz

  Klik op OK om te bevestigen.

  netplwiz windows 10

  Er wordt nu een nieuw Gebruikersaccount venster geopend. Klik in het Gebruikersaccount op het tabblad: Geavanceerd.

  In het menu Geavanceerd gebruikersbeheer klik op de knop: Geavanceerd.

  geavanceerd gebruikersbeheer windows 10

  Lusrmgr wordt nu geopend. Dit is een gebruikersbeheerders application in Windows 10.

  Klik links in het menu op Gebruikers. Zoek uw gebruikersnaam in het venster. Klik op uw gebruikersnaam met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen uit het menu.

  lusrmgr windows 10

  In het venster: Eigenschappen van Gebruiker, vink de optie: Wachtwoord verloopt nooit UIT.

  U heeft nu met succes de vervaldatum van uw Windows 10 wachtwoord ingesteld. Het Windows beheerders wachtwoord zal nu elke 42 dagen (bij een lokaal account) opnieuw ingesteld dienen te worden.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...