Vliegtuigstand inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Vliegtuigmodus biedt u een snelle manier om alle draadloze communicatie op uw Windows 11 PC uit te schakelen.

Een aantal voorbeelden van draadloze communicatie zijn Wi-Fi, mobiele communicatie, Bluetooth, GPS en Near Field Communication (NFC). Het uitschakelen van alle draadloze communicatie via vliegtuigmodus is bijvoorbeeld handig in het vliegtuig, maar ook in een omgeving waar u niet wilt dat er Wi-Fi of andere draadloze verbinding mag worden gecommuniceerd.

De vliegtuigmodus kan ook helpen om de batterij te sparen, omdat een PC dan geen extra stroom hoeft te verbruiken om Wi-Fi signalen te zoeken, verbinding te maken en door te sturen naar nabijgelegen netwerken of bijvoorbeeld zendmasten.

U kunt de vliegtuigstand in Windows 11 op twee manieren uitschakelen. De eerste is via de instellingen en de tweede is via de snelle instellingen in het systeemvak.

Vliegtuigstand inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op Instellingen. Aan de linkerzijde klikt u eerst op Netwerk en internet en daarna op vliegtuigstand.

Wijzig de vliegtuigstand naar “aan” om de vliegtuigmodus in te schakelen. U ziet dan ook direct dat “Wi-Fi” wordt uitgeschakeld. Alle draadloze communicatie wordt nu direct gestopt.

Vliegtuigstand inschakelen in Windows 11

Het is ook mogelijk om vliegtuigstand snel in- of uit te schakelen via de snelle instellingen. Klik hiervoor op het netwerk- tijd en stroom pictogram links naast de tijd en datum in de taakbalk.

Het snelle instellingen menu wordt nu geopend. Klik daarna op “vliegtuigstand” om de vliegtuigmodus direct in- of uit te schakelen. Nogmaals, alle draadloze communicatie wordt direct verbroken.

Vliegtuigmodus inschakelen of uitschakelen via de snelle instellingen

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!