More
  Startpagina Handige tips Windows Sandbox installeren? Stap voor Stap instructie

  Windows Sandbox installeren? Stap voor Stap instructie

  Windows Sandbox installeren? Hoe vaak heeft U een uitvoerbaar bestand gedownload, maar was U bang om het uit te voeren? Heeft u ooit in een situatie verkeerd waarin een schone installatie van Windows nodig was, maar u wilde geen apart virtuele machine opzetten middels derde partij software?

  Hiervoor is Windows Sandbox ontwikkeld. Windows Sandbox is een virtuele afgesloten Windows omgeving. Windows Sandbox is een virtual machine, wat simpelweg inhoudt dat het een Windows omgeving is in een software besturingssysteem.

  Windows Sandbox installeren

  Een Sandbox als Windows Sandbox biedt een aantal voordelen. Elke keer als u de Windows Sandbox afsluit worden de bestanden gewist en begint Windows Sandbox met een schone installatie. Alles wordt dus gewist na het gebruik van de virtuele Windows omgeving.

  Windows Sandbox maakt gebruik van hardwarematige virtualisatie die afhankelijk is van de hypervisor (het host systeem). Dit werkt zeer effectief.

  Er zijn wel een aantal specificaties waaraan het host-systeem moet voldoen. Het host systeem dient over Windows professional of Enterprise te beschikken met een 64 bit architectuur.

  De host moet ook over minimaal 4GB intern geheugen beschikken waar 8GB is aanbevolen. De hardeschijf heeft minimaal 1GB vrije schijfruimte over en de CPU moet uit minimaal 2 CPU-kernen bestaan. Dit is voor de meeste computers tegenwoordig wel haalbaar.

  Windows Sandbox installeren

  Voordat u begint aan de Windows Sandbox installatie. U heeft Windows professional of Enterprise met Windows update 1903. Dit kunt u controleren door met de rechtermuisknop op de start-knop te klikken, selecteer: Uitvoeren en type: winver.

  Controleer ook of in de BIOS-virtualisatiemogelijkheden is ingeschakeld. Dit kunt u controleren door de taakmanager te openen, klik op tabblad Prestaties en controleer of Virtualisatie staat op: ingeschakeld.

  taakbeheer virtualisatie

  Mocht u Windows Sandbox in een virtuele machine (VMware, Parallels, Hyper-V etc) gaan installeren zorg er dan voor dat geneste virtualisatie is ingeschakeld “nested virtualization”.

  Laten we beginnen.

  In de Windows zoekbalk in de Windows taakbalk zoek op: windows-onderdelen in -of uitschakelen.

  windows onderdelen inschakelen

  Er opent zich een nieuw dialoog om onderdelen aan Windows toe te voegen. Zoek in de lijst naar “Windows Sandbox”.

  Klik op OK om Windows Sandbox te installeren.

  windows sandbox installeren

  Na de installatie van Windows Sandbox dient u de computer te herstarten.

  Klik op de start knop, in het start menu selecteer Windows Sandbox uit de lijst. Windows Sandbox wordt nu gestart.

  windows sandbox starten

  Het is belangrijk te weten dat Windows Sandbox de instellen van het host-systeem overneemt. Alle privacy instellingen die u in de host heeft aangebracht worden overgenomen door de Windows Sandbox installatie.

  Bestanden kopieren doet u door een bestand te selecteren op de host, dit bestand te kopieren en te plakken in de Sandbox installatie, erg simpel.
  Bestanden slepen tussen het host en Sandbox systeem werkt niet.

   

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...

  Bluetooth problemen in Mac OS X oplossen

  Dit is een tip voortgekomen uit eigen frustratie. Na het aanschaffen van een nieuwe toetsenbord voor mijn Mac kwam ik met bluetooth in de...