More
  Startpagina Handige tips Windows 10 nieuwe start: Dit is hoe "een nieuwe start" werkt!

  Windows 10 nieuwe start: Dit is hoe “een nieuwe start” werkt!

  Leer een nieuwe stap maken in Windows 10! Ooit wel eens afgevraagd hoe je Windows 10 opnieuw kunt installeren zonder alle programma’s die vaak vooraf geïnstalleerd zijn door ASUS, HP of ACER?

  U kent het mogelijk wel, u koopt een nieuwe desktop computer of laptop en bij het opstarten van Windows 10 ziet u dat er veel externe software is geïnstalleerd door de leverancier van de computer. Deze software wordt ook wel bloatware genoemd.

  Er zijn verschillende redenen om een nieuwe start te maken in Windows 10. Bloatware is er een, maar het kan ook zijn dat u problemen ervaart met Windows 10.

  Bijvoorbeeld, Windows 10 is erg traag, de accu gaat niet meer zolang mee als voorheen of Windows 10 wilt niet meer updaten. Wat het probleem ook is, een nieuwe start kan de oplossing zijn.

  Sinds de Windows Creators update bevat Windows 10 de mogelijk om de Windows 10 te herinstalleren zonder bloatware. Deze functie heet “Nieuwe start” en in dit artikel ga ik u uitleggen hoe u deze functie kunt gebruiken om Windows 10 met Nieuwe start te installeren.

  Wat is nieuwe start?

  Nieuwe start in Windows 10 biedt u de mogelijkheid om een schone en bijgewerkt Windows 10 versie te installeren. Persoonlijke bestanden blijven behouden en de meeste Windows applicaties ook, andere applicaties worden mogelijk verwijderd.

  Microsoft zegt dat een nieuwe start de prestaties van uw apparaat kunnen verbeteren en de accu duur verbeterd. Uiteraard wordt dit allemaal verbeterd omdat er een hoop software wordt verwijderd die de prestaties negatief beinvloeden.

  Hoe herinstalleerd u Windows 10 met een nieuwe start

  Klik met de rechtermuisknop op de start knop, selecteer Instellingen uit het menu.

  Windows 10 instellingen

  In het menu instellingen opent u Bijwerken en beveiliging.

  bijwerken en beveiliging instellen windows 10

  Links in het menu opent u Windows-beveiliging. Selecteer in het rechter menu Apparaatprestaties en -status.

  apparaatprestaties en status instellingen windows 10

  Er opent zich een nieuw venster met nieuwe start. Klik op de Meer informatie knop om te starten.

  Lees de informatie over nieuwe start en klik op de knop aan de slag om te starten.

  windows 10 nieuwe start instellingen

  Lees nogmaals de informatie over een nieuwe start en klik op Volgende om daadwerkelijk het nieuwe start proces te doorlopen.

  windows 10 nieuwe start informatie

  Windows 10 geeft u een overzicht van alle apps die worden verwijderd. Door op volgende te klikken gaat u akkoord met verwijderen van deze applicaties. Lees goed, en kijk goed voordat u op Volgende klikt.

  windows 10 nieuwe start apps verwijderd

  Windows 10 geeft u nog een paar tips. Sla uw werk op, laat de netvoeding van het apparaat aangesloten en zorgt dat dit ingeschakeld blijft.

  Dit duurt even en het apparaat wordt diverse keren opnieuw opgestart.

  U kunt uw apparaat niet gebruiken zolang Windows wordt vernieuwd. U krijgt bericht zodra het klaar is voor gebruik.

  windows 10 nieuwe start maken

  Klik op Beginnen om te beginnen 🙂

  windows 10 hoe maak ik een nieuwe start

  Uw PC wordt nu vernieuwd. Dit kan even duren. Het is aan te raden om uw PC te vernieuwen op het moment dat u ervaart dat de accu veel korter meegaat, Windows aanzienlijk trager begint te worden of als u algemene problemen ervaart met Windows 10.

  Windows wordt namelijk ook volledig geüpdatet, kortom als u problemen ervaart met Windows updates is de PC vernieuwen ook een optie.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Heeft u vragen dan kunt u deze stellen onderaan deze instructie.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Adrie
  Adrie
  6 maanden geleden

  Na dit laatste scherm “Uw pc wordt vernieuwd” krijg ik nog een aantal keuzeschermen, en welke optie ik ook kies.. hij herstart naar de oude windows versie, ook de tool van microsoft met dezelfde functie loopt vast, iemand enig idee?

  Recente artikelen

  Website blokkeren in Firefox browser? Dit is hoe!

  Het is internet is vol van ongewenste websites, in sommige gevallen wilt u in de Firefox browser websites kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers...

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer...

  Standaard mail app wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard Mail app op een iPhone of iPad wijzigen. Het is dus...

  Standaard web browser wijzigen op iPhone of iPad

  Sinds de komst van iOS 14 en iPadOS 14 kunt u de standaard web browser Safari op een iPhone of iPad wijzigen. Het is...
  1
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x