Elke dag een andere achtergrond in Windows 11 of 10

Stefan
Elke dag een andere achtergrond in Windows 11 of 10

Als u iemand bent die graag wisselt van achtergrond op het bureaublad en/of het vergrendelingsscherm, dan kan deze app helpen.

Velen van ons brengen een aanzienlijke hoeveelheid tijd voor hun beeldscherm door. Hoewel een effen en monotone bureaubladachtergrond saai kan worden, kan het regelmatig wisselen van achtergrond een welkome aanvulling zijn. Een eenvoudige en gemakkelijke manier om dit te doen is door uw computer zo in te stellen dat uw bureaubladachtergrond elke dag automatisch verandert.

Dit is waar de app “Dynamic Theme” uitkomst kan bieden. Dynamic Theme is een gratis app die u kunt downloaden via de Microsoft Store. U kunt met deze app een dynamische achtergrond instellen, wat betekent dat deze app de achtergrond van het bureaublad en/of het vergrendelingsscherm automatisch kan aanpassen.

U kunt met Dynamic Theme de volgende typen achtergrond instellen.

  • Een standaard systeem achtergrond.
  • Een afbeelding.
  • Een Bing afbeelding die constant wisselt, elke dag een nieuwe.
  • Windows Spotlight.
  • Eén Bing afbeelding, een vaste Bing afbeelding.
  • Eén vaste Windows Spotlight afbeelding.
  • Een diavoorstelling met afbeeldingen.

Er zijn dus heel veel keuzes aan verschillende achtergronden die u met deze app kunt instellen. Als u kiest voor een Bing afbeelding, dan kunt u zelfs een melding krijgen wanneer er een nieuwe afbeelding beschikbaar is, zodat u zelf kiest of u wilt wisselen. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om de Bing afbeelding op te slaan op uw computer.

Elke dag een andere achtergrond in Windows 11 of 10

Om te beginnen opent u de Microsoft Store. Deze snelkoppeling vindt u in de taakbalk of via het Startmenu.

Microsoft Store openen

Optioneel: Microsoft Store werkt niet.

Lees ook
Ziggo wifi draadloos gastnetwerk inschakelen of uitschakelen

In het zoekvenster type: Dynamic Theme. Klik vervolgens op de “downloaden” knop om de app te installeren.

Dynamic theme downloaden

Na installatie opent u de app. Klik links in het menu op “Achtergrond” om een nieuwe achtergrond voor het bureaublad in te stellen.

U kunt kiezen uit verschillende typen achtergronden. Elke type achtergrond heeft weer eigen instellingen die u voor dit type achtergrond kunt aanpassen.

Dagelijks nieuwe achtergrond instellen in Windows

Ditzelfde kunt u doen voor het vergrendelingsscherm. Klik links in het menu op “vergrendelingsscherm” en selecteer weer uit de lijst van achtergrond wat voor typen achtergrond u voor het vergrendelingsscherm wilt instellen.

Achtergrond instellen voor vergrendelingsscherm in Windows

Als u ervoor gekozen heeft om een dagelijks nieuwe Bing afbeelding in te stellen als achtergrond op het bureaublad of vergrendelingsscherm, dan kunt u instellingen aanpassen.

U kunt een melding krijgen wanneer er een nieuwe Bing achtergrond beschikbaar is. U kunt dan zelf bepalen om deze achtergrond dan wel of niet in te stellen.

Eventueel als u de Bing achtergrond afbeeldingen wilt opslaan, dan kunt u deze optie inschakelen en een map kiezen om de Bing afbeeldingen in op te slaan. Eventueel kunt u zelfs de kwaliteit voor de Bing afbeeldingen selecteren en Bing afbeelding uit een bepaalde regio weergeven.

Dagelijkse bing afbeelding in Windows

Ook zijn er veel instellingen te wijzigen voor als u de Windows Spotlight achtergrond heeft gekozen voor of het bureaublad of het vergrendelingsscherm.

Ook hier kunt u een melding krijgen bij een nieuwe achtergrond, of de afbeelding opslaan in een map. U kunt voor Windows Spotlight afbeeldingen dan weer geen kwaliteit kiezen.

Dagelijkse Windows Spotlight afbeelding in Windows

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Bewegende achtergrond instellen in Windows 11.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
1 reactie
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *