Windows 10 nieuwe start: Dit is hoe “een nieuwe start” werkt!

Stefan
windows 10 nieuwe start informatie

Leer een nieuwe stap maken in Windows 10! Ooit wel eens afgevraagd hoe u Windows 10 opnieuw kunt installeren zonder alle programma’s die vaak vooraf geïnstalleerd zijn door ASUS, HP of ACER?

U kent het mogelijk wel. U koopt een nieuwe desktop computer of laptop en bij het opstarten van Windows 10 ziet u dat er veel externe software is geïnstalleerd door de leverancier van de computer. Deze software wordt ook wel bloatware genoemd.

Er zijn verschillende redenen om een nieuwe start te maken in Windows 10. Bloatware is er een, maar het kan ook zijn dat u problemen ervaart met Windows 10.

Bijvoorbeeld, Windows 10 is erg traag, de accu gaat niet meer zolang mee als eerder of Windows 10 wilt niet meer updaten. Wat het probleem ook is, een nieuwe start kan de oplossing zijn.

Sinds de Windows Creators update bevat Windows 10 de mogelijk om de Windows 10 te herinstalleren zonder bloatware. Deze functie heet “Nieuwe start” en in dit artikel ga ik u uitleggen hoe u deze functie kunt gebruiken om Windows 10 met Nieuwe start te herinstalleren.

Wat is nieuwe start?

Nieuwe start in Windows 10 biedt u de mogelijkheid om een schone en bijgewerkt Windows 10 versie te installeren. Persoonlijke bestanden blijven behouden en de meeste Windows applicaties ook, andere applicaties worden mogelijk verwijderd.

Microsoft zegt dat een nieuwe start de prestaties van uw apparaat kunnen verbeteren en de accuduur verbeterd. Uiteraard wordt dit allemaal verbeterd omdat er een hoop software wordt verwijderd die de prestaties negatief beïnvloeden.

Hoe herinstalleert u Windows 10 met een nieuwe start

Klik met de rechtermuisknop op de start knop, selecteer Instellingen uit het menu.

Windows 10 instellingen

In het menu instellingen opent u Bijwerken en beveiliging.

bijwerken en beveiliging instellen windows 10

Links in het menu opent u Windows-beveiliging. Selecteer in het rechter menu Apparaatprestaties en -status.

apparaatprestaties en status instellingen windows 10

Er opent zich een nieuw venster met nieuwe start. Klik op de Meer informatie knop om te starten.

Lees de informatie over nieuwe start en klik op de knop aan de slag om te starten.

windows 10 nieuwe start instellingen

Lees nogmaals de informatie over een nieuwe start en klik op Volgende om daadwerkelijk het nieuwe start proces te doorlopen.

windows 10 nieuwe start informatie

Windows 10 geeft u een overzicht van alle apps die worden verwijderd. Door op volgende te klikken gaat u akkoord met verwijderen van deze applicaties. Lees goed, en kijk goed voordat u op Volgende klikt.

windows 10 nieuwe start apps verwijderd

Windows 10 geeft u nog een paar tips. Sla uw werk op, laat de netvoeding van het apparaat aangesloten en zorgt dat dit ingeschakeld blijft.

Dit duurt even en het apparaat wordt diverse keren opnieuw opgestart.

U kunt uw apparaat niet gebruiken zolang Windows wordt vernieuwd. U krijgt bericht zodra het klaar is voor gebruik.

windows 10 nieuwe start maken

Klik op Beginnen om te beginnen 🙂

windows 10 hoe maak ik een nieuwe start

Uw PC wordt nu vernieuwd. Dit kan even duren. Het is aan te raden om uw PC te vernieuwen op het moment dat u ervaart dat de accu veel korter meegaat, Windows aanzienlijk trager begint te worden of als u algemene problemen ervaart met Windows 10.

Windows wordt namelijk ook volledig geüpdatet, kortom als u problemen ervaart met Windows updates is de PC vernieuwen ook een optie.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Total
0
Shares
0 Share
0 Tweet
0 Pin it
0 Share
0 Share

Geholpen? Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.
1 reactie
  1. Na dit laatste scherm “Uw pc wordt vernieuwd” krijg ik nog een aantal keuzeschermen, en welke optie ik ook kies.. hij herstart naar de oude windows versie, ook de tool van microsoft met dezelfde functie loopt vast, iemand enig idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen