Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

3 manieren om een afbeeldingen bij te snijden in Windows 11

Als u Windows 11 gebruikt zijn er verschillende mogelijkheden om een afbeeldingen bij te snijden zonder het installeren van apps. U kunt een afbeelding verkleinen via meerdere apps die in Windows standaard beschikbaar zijn.

Als u veel met afbeeldingen werkt, is het bijsnijden van een afbeelding iets wat u zeker regelmatig doet. Door een afbeelding bij te snijden kunt u de beeldverhouding wijzigen, wat handig kan zijn als u de foto wilt gebruiken in een specifieke context of medium dat een bepaalde beeldverhouding vereist.

In sommige gevallen kan het bijsnijden van een afbeelding de algehele kwaliteit van de afbeelding verbeteren. Als een afbeelding bijvoorbeeld wazig is of veel ruis bevat, kan bijsnijden helpen de ergste gebieden te verwijderen en leiden tot een duidelijkere afbeelding.

In dit artikel leest u hoe u op drie verschillende manieren een afbeelding kunt bijsnijden in Windows 11 zonder hulp van externe apps.

3 manieren om een afbeeldingen bij te snijden in Windows 11

Afbeelding bijsnijden met knipprogramma

Het knipprogramma is allang onderdeel van het Windows besturingssysteem. In Windows 11 is het duidelijk verbeterd en kunt u er op een simpele manier snel een afbeelding mee bijsnijden of verkleinen.

Klik op zoeken in de taakbalk. Zoek op “knipprogramma”. Open de app.

Knipprogramma openen

Klik in het knipprogramma op de “…” om het menu te openen. In het menu klikt u op “Bestand openen” om een afbeelding te openen.

Bestand openen knipprogramma

Selecteer de afbeelding die u wilt bewerken en open de afbeelding in het knipprogramma. Om de afbeelding vervolgens bij te snijden klikt u onderaan op “afbeelding bijsnijden”.

Afbeelding bijsnijden met knipprogramma

Als u de afbeelding heeft bijgesneden dan klikt u bovenaan op “toepassen”. De verhouding van de afbeelding wordt nu toegepast.

Afbeelding bijsnijden toepassen

Druk nu op CTRL + S om de bijgesneden afbeelding op te slaan op uw computer.

Afbeelding bijsnijden met Paint

Ook Microsoft Paint is nog beschikbaar in Windows 11. U kunt er een afbeelding mee bewerken en ook verkleinen door de afbeelding bij te snijden. U maakt dan eerst een selectie en deze selectie wordt bijgesneden in de afbeelding.

Klik op zoeken in de taakbalk. Zoek vervolgens op “paint” en open de Microsoft Paint app.

Paint openen in Windows 11

Open de afbeelding die u wilt bijsnijden door in het menu op “Bestand” te klikken en vervolgens “Openen”. Selecteer de afbeelding en klik op “Openen”.

Afbeelding openen met Paint

Maak eerst een selectie door via “Selectie” een deel van de afbeelding te selecteren die u wilt behouden na het bijsnijden. Hierna klikt u op “Bijsnijden” om alleen dit gedeelte over te houden, de rest wordt verwijderd.

Afbeelding bijsnijden met Paint

Als u de afbeelding heeft bijgesneden dan drukt u op CTRL + S om de afbeelding op te slaan op uw computer. Druk op CTRL + Z om het bijsnijden ongedaan te maken en overnieuw te beginnen.

Afbeelding bijsnijden met Foto’s app

De Foto’s app in Windows 11 is een ingebouwde tool voor fotobeheer en -bewerking waarmee u uw digitale foto’s en video’s kunt bekijken, organiseren net als bewerken. U kunt er ook foto’s mee bijsnijden. Als u dus al foto’s heeft geïmporteerd dan kunt u deze snel bijsnijden door de foto te bewerken.

Klik op “Zoeken” in de taakbalk. Zoek vervolgens op “foto’s” en open de Foto’s app.

Fotos app openen in Windows 11

Importeer de foto die u wilt bewerken of dubbelklik op de al beschikbare foto die u wilt bijsnijden.

Foto openen in Fotos app

Klik vervolgens bovenin het menu op “afbeelding bewerken”.

Afbeelding bewerken met fotos app

U opent nu de afbeelding bewerker. In het menu bovenin klikt u op “Afbeelding bijsnijden” en vervolgens sleep u één van de vier hoeken naar binnen om de afbeelding bij te snijden. Klik hierna op “Opslaan als kopie” om de bijgesneden afbeelding op te slaan op uw computer.

Afbeelding bijsnijden met fotos app

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Schermafbeelding maken in Windows 11.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!