Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Een andere game toevoegen aan de Steam bibliotheek

Als u veel computerspellen speelt op uw computer, dan bent u vast bekent met “Steam“. Steam biedt een eigen marktplaats waar u spellen kunt kopen en in kunt beheren.

Wanneer u echter ook andere games speelt die niet zijn aangekocht via Steam, dan kunt u deze ook toevoegen aan de games bibliotheek. Op deze manier kunt u al uw games beheren vanaf één plek.

Houdt er wel rekening mee dat er enkele nadelen zitten aan het toevoegen van een andere game aan de Steam bibliotheek. Zo zijn niet alle games geoptimaliseerd voor Steam. Dat betekent dat er problemen kunnen ontstaan met compatibiliteit en hardware vereisten.

Ook de updates en ondersteuning voor games wordt geregeld voor Steam games. Door een andere game die niet via Steam is gekocht toe te voegen kunnen er problemen ontstaan bij het bijwerken van de game.

Als laatste biedt Steam een kwaliteitscontrole aan voor hun games. Alle games die via Steam worden aangekocht worden vooraf gecontroleerd aan bepaalde normen. Door andere games toe te voegen die mogelijk niet aan deze normen voldoen, kan de algehele kwaliteit van de games bibliotheek afnemen. Dit kan resulteren in een slechte gebruikerservaring.

Een andere game toevoegen aan de Steam bibliotheek

Om te beginnen opent u Steam op uw computer. Klik vervolgens rechtsonderin op de knop “Add a game”.

Optioneel: Steam opent niet?

andere game toevoegen aan Steam

In het menu klik vervolgens op “Add a non-steam game”.

Een niet steam game toevoegen

Alle geïnstalleerde games worden weergegeven in de lijst. U kunt de game selecteren en vervolgens op “add selected programs” te klikken om het toe te voegen aan de Steam bibliotheek.

Als de game niet in de lijst staat, dan klikt u op “browse” en selecteert u het uitvoerbaar-bestand om de game toe te voegen. Hiervoor gaat u naar de map waar de game is geïnstalleerd en voegt u de “launcher” of het bestand toe dat de game direct uitvoert. Herhaal vervolgens het bovenstaande proces voor elke game.

Game selecteren uit lijst

Het zojuist toegevoegde spel is nu beschikbaar in de “library”. Klik erop en klik op “Spelen” om het spel direct via Steam te openen. Standaard wordt er geen schermafbeelding toegevoegd bij niet-Steam spellen. Druk op F12 in de game om een schermafbeelding voor deze game toe te voegen aan de Steam bibliotheek.

Een eigen game toevoegen aan Steam spelen

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!