Automatisch openen van USB inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als u een USB stick of ander apparaat verbind met uw Windows 11 computer dan zal Windows 11 de inhoud automatisch afspelen of openen.

Het is niet altijd gewenst om inhoud op een USB apparaat automatisch te openen of af te spelen. In Windows 11 kunt u daarom ook zelf beheren of de inhoud op het USB apparaat automatisch geopend dient te worden of niet.

Standaard wordt data op een USB apparaat direct door Windows 11 geopend als het wordt verbonden met de PC. Als u om veiligheidsredenen of een andere reden het automatisch afspelen of openen van data op een USB of ander apparaat wilt aanpassen dan leest u in dit artikel hoe u dit doet.

Automatisch openen van USB inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Bluetooth & Apparaten.

Navigeer een stukje naar onder totdat u bij “Automatisch afspelen” bent. Hier vind u de standaardinstellingen voor verwisselbare stations en geheugenkaarten. Klik erop om te openen.

Automatisch afspelen instellingen in Windows 11

Om het automatisch afspelen of openen van een USB apparaat in te schakelen of uit te schakelen, wijzigt u de aan-uitschakelaar naar de gewenste optie.

Automatisch openen instellingen in Windows 11

U kunt verder ook nog twee standaardinstellingen voor automatisch afspelen instellen. Zo kunt u bij het openen van een verwisselbaar station (USB bijvoorbeeld) een actie selecteren.

U kunt ervoor kiezen om de opslaginstellingen te openen bij het plaatsen van de media, geen actie ondernemen, Windows verkenner openen om de inhoud weer te geven of te vragen wat u wilt doen.

Standaardinstellingen voor automatisch afspelen kiezen

Ditzelfde kunt u ook instellen bij het openen van een geplaatste geheugenkaart in uw computer. U heeft hier de volgende acties om uit te kiezen.

U kunt ervoor kiezen om de Foto’s app te openen, Windows Media Player te openen, geen actie te ondernemen, de Windows verkenner te openen of te vragen wat te doen.

Automatisch afspelen geheugenkaart

Ik hoop dat het hiermee is gelukt om de instellingen voor automatisch afspelen aan te passen naar wens. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!