Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Automatisch openen van USB inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Als u een USB stick of ander apparaat verbind met uw Windows 11 computer dan zal Windows 11 de inhoud automatisch afspelen of openen.

Het is niet altijd gewenst om inhoud op een USB apparaat automatisch te openen of af te spelen. In Windows 11 kunt u daarom ook zelf beheren of de inhoud op het USB apparaat automatisch geopend dient te worden of niet.

Standaard wordt data op een USB apparaat direct door Windows 11 geopend als het wordt verbonden met de PC. Als u om veiligheidsredenen of een andere reden het automatisch afspelen of openen van data op een USB of ander apparaat wilt aanpassen dan leest u in dit artikel hoe u dit doet.

Automatisch openen van USB inschakelen of uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Bluetooth & Apparaten.

Navigeer een stukje naar onder totdat u bij “Automatisch afspelen” bent. Hier vind u de standaardinstellingen voor verwisselbare stations en geheugenkaarten. Klik erop om te openen.

Automatisch afspelen instellingen in Windows 11

Om het automatisch afspelen of openen van een USB apparaat in te schakelen of uit te schakelen, wijzigt u de aan-uitschakelaar naar de gewenste optie.

Automatisch openen instellingen in Windows 11

U kunt verder ook nog twee standaardinstellingen voor automatisch afspelen instellen. Zo kunt u bij het openen van een verwisselbaar station (USB bijvoorbeeld) een actie selecteren.

U kunt ervoor kiezen om de opslaginstellingen te openen bij het plaatsen van de media, geen actie ondernemen, Windows verkenner openen om de inhoud weer te geven of te vragen wat u wilt doen.

Standaardinstellingen voor automatisch afspelen kiezen

Ditzelfde kunt u ook instellen bij het openen van een geplaatste geheugenkaart in uw computer. U heeft hier de volgende acties om uit te kiezen.

U kunt ervoor kiezen om de Foto’s app te openen, Windows Media Player te openen, geen actie te ondernemen, de Windows verkenner te openen of te vragen wat te doen.

Automatisch afspelen geheugenkaart

Ik hoop dat het hiermee is gelukt om de instellingen voor automatisch afspelen aan te passen naar wens. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES
 1. Ik heb alles al geprobeerd, maar goed, ik heb W. 7 op usb gezet omdat delen maar niet lukt met W. 11 [ en dat zo gemakkelijk was in W. 7 ].

  Trouwens, taakplanner doet het ook niet [goed], maar dat is weer een ander verhaal, dus of ik nu zo gecharmeerd ben van W. 11, nou nee.

  Wanneer ik dus opstart van usb wordt er aangegeven; windows loading files en dan komt het scherm windows en daar blijft het bij.
  Windows start niet door en het gekke is, doe ik een usb met Linux, dan is het geen probleem, die komt gewoon te voorschijn.

  • Hallo, zoek eens op Google naar “usb stuck on windows loading files”. Er staan verschillende tips. Houdt er wel rekening mee dat Windows 7 niet meer ondersteunt, wordt. Zeker een PC met Windows 11 heeft in de UEFI TPM/Secure Boot ingeschakeld. Dit werkt niet lekker met Windows 7. Sterker nog u moet Secure Boot uitschakelen, maar dan ondervind u weer problemen met Windows 11.

   Gebruikt u de PC voor dagelijks werk, persoonlijk? Gebruik dan GEEN Windows 7. Dit is vragen om serieuze beveiligingsproblemen.
   Succes!

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!